Linkedin'den beyaz yakalıları fena dolandırdılar!

Linkedin'den beyaz yakalıları fena dolandırdılar!

İnternette ekonominin dev şirketlerini kullanarak sahte iş ilanları hazırlayan dolandırıcılar, binlerce lirayı cebe indirdi.

Linkedin'den beyaz yakalıları fena dolandırdılar!
16px
24px
29.03.2015 06:49
ABONE OLgoogle

Küresel ekonominin en büyük problemi haline gelen işsizliği fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, şimdi de sosyal medya üzerinden beyaz yakalı kurban arayışına girdi.

İnternet ortamı üzerinden iş ilanı verilmesine ve bu ilanlara iş arayanların başvurmasına imkan sağlayan Linkedin üzerinden akıl almaz yöntemler uygulayan dolandırıcılar, dev şirketleri bile kullanmaya başladı.

Linkedin'de dünyaca ünlü enerji şirketi Total'in iş ilanını gören Ahmet Oktay, bu tuzağa düşmekten son anda kurtuldu. Total'in İngiltere'deki merkezine proje yöneticisi aradığını gören Oktay, başvurusunun ardından sözde şirket yöneticilerinden davet mektubu aldığını söyledi.

Oktay, "3 ay sonraki bir tarihte gerçekleştirilecek iş görüşmesi için yol ve konaklama ücretlerinin kendileri tarafından karşılanacağını söyleyerek Londra'da bulunan merkezlerine davet ettiler. Gerekli vize işlemlerinin yapılabilmesi için de anlaşmalı oldukları bir tur şirketiyle irtibata geç- memi tavsiye ettiler" dedi.

Tur şirketiyle yaptığı yazışmaların ardından gerekli evrak- ların kendisine e-posta ile iletildiğini ifade eden Oktay, "Her şeyi profesyonelce hazırlamışlar. Vize için gerekli tüm formları ilettiler. Evraklarla birlikte 1.750 dolar para yatırmam gerektiğini, bu paranın görüşmeye geleceğimin garantisi olduğunu ve görüşmenin ardından iade edileceğini iddia ettiler" diye konuştu.

ŞİRKETİN TÜRKİYE OFİSİ İŞ İLANINI YALANLADI

Parayı belirtilen banka hesabına yatırmadan önce şirketin İstanbul'da bulunan Türkiye Genel Müdürlüğü'nü arayan Ahmet Oktay, böyle bir iş ilanının bulunmadığını ve dolandırıcıların bir oyunu olduğunu öğrendi. Şirketten yapılan açıklamada bu yolla pek çok insanın dolandırıldığı belirtilirken olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. 
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde