Limak’tan New York’a otel yatırımı

Limak’tan New York’a otel yatırımı

Limak Holding, İstanbul ve Yalova’da iki yeni otel açıyor. Grup, New York’ta görüşmelerini sürdürdüğü bir otel ile de yurt dışına adım atmaya hazırlanıyor

Limak’tan New York’a otel yatırımı
16px
24px
20.07.2010 05:50
ABONE OLgoogle


İnşaat sektörünün iddialı gruplarından olan ve Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinden Nihat Özdemir’in de ortak olduğu Limak Holding, turizm yatırımlarını büyütüyor. Holding bünyesindeki Limak Turizm, yatırımını yaptığı ve işlettiği otellere yenilerini ekliyor. Antalya’da 4, Ankara’da da 1 oteli bulunan Limak, toplam yatırım bedeli 200 milyon Euro’ya yaklaşan otel projelerine devam ediyor. Limak, Kavacık otel projesiyle İstanbul’a giriyor. 206 odalı otel eylül ayında faaliyete geçecek. İkinci yeni proje ise bir dönem Atatürk’ün de kaldığı Yalova’daki Büyük Otel ve Gazino’nun termal butik olarak renovasyonu olacak. Bu otel de ağustosta hizmete girecek. Şirketin yurt dışına açılma projeleri de bulunuyor.

Limak Turizm Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, ABD, Güney Fransa ve Hindistan’da ciddi görüşmeler yürüttüklerini belirterek, yurt dışına ilk adımın büyük bir ihtimalle New York’tan atılacağını söyledi. ABD’de görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Kavaloğlu, gizlilik anlaşması yaptıkları için ayrıntıları açıklayamadıklarına işaret etti. İstanbul’a beş yıldızlı bir otel ile girdiklerini ifade eden Kavaloğlu, şunları söyledi: “Kavacık’taki otelin adı Eurosia Luxury. Yatırım tutarı 25 milyon Euro. Oda fiyatları da 150 Euro ile 480 Euro arasında olacak.”

YALOVA’YA TERMAL OTEL

Yalova’da eski Büyük Otel ve Büyük Gazino’nun restorasyan ve renovasyonunu da yaptıklarını kaydeden Kavaloğlu “48 odası var. Türkiye’nin ilk termal butik oteli olacak. Yatırım tutarı 10 milyon Euro. Oda fiyatları minimum 300 Euro ile bin 200 Euro arasında. Atatürk bir dönem Türkiye’yi buradan yönetmiş. O yüzden manevi değeri çok yüksek” dedi. 

Kıbrıs’a 120 milyon dolarlık otel yapıyor 

Diğer projeler hakkında da bilgi veren Kaan Kavaoğlu, şunları söyledi: “KKTC’de Bafra’da Babylon de Luxe oteli yapıyoruz. 500 odalı bin yataklı. Yanında da Convention Center’ı var. Oraya yeni bir soluk, dinamizm getirecek. 120 milyon dolarlık bir yatırım. Ayrıca Tarsus’ta 5 ve 4 yıldızlı bir otel ve golf sahası yapıyoruz. Sarıgerme’de ve Bodrum’da arazi arıyoruz. Antalya’da da zircirin halkalarına uyumlu olacak otel arayışımız var. Ankara’da bir otel daha istiyoruz. Diğer şehir merkezlerinde de olabilir. İstanbul’da Avrupa yakası için arayışlarımız var. Bir de İstanbul’da eski şehir içerisinde bir otel olabilir.” 

Belma Toprak/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde