Limak'ın yaptığı havalimanında neden kriz çıktı?

Limak'ın yaptığı havalimanında neden kriz çıktı?

Senegal'in başkenti Dakar'ın 2008 yılından bu yana bitirelemeyen yeni havalimanını Türk firmalar 8 ayda tbitirdi. Ancak isim krizi çıktı

Limak'ın yaptığı havalimanında neden kriz çıktı?
16px
24px
17.11.2017 15:33
ABONE OLgoogle

Senegal'in başkenti Dakar'ın 2008 yılından bu yana bitirelemeyen yeni havalimanını Türk firmalar 8 ayda bitirdi. Türk firmaları Summa ve Limak, Dakar'ın yıllardır tamamlanması beklenen Blaise Diagne Havalimanı inşaatını bitirdi ve 25 yıllık işletmesine de ortak oldu.

Ancak yeni havalimanında isim krizi yaşanıyor. Havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'nin isminin verilmesi teklif edildi.

Ulusal basına göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'ye, başkent Dakar'da yeni havalimanına isminin verilmesini önerdi.

Sall, 91 yaşındaki Wade'yi ikna etmek için eski Dışişleri Bakanı Madicke Niang'ı görevlendirdi.

Yıl sonunda açılacak

Türk firmaları Summa ve Limak'ın 8 ayda inşaatını tamamladığı Dekar havalimanının yıl sonunda açılması planlanıyor.

Dakar’ın mevcut havalimanında 2015 yılında 2 milyon yolcu trafiği bulunurken yeni havalimanının devreye alınması ile birlikte yolcu trafiğinin 3 milyona ardından da 5 milyon ulaşması bekleniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde