Levent'e 'Dubai Towers' geliyor

Levent'e 'Dubai Towers' geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugün gerçekleştirdiği ihale ile satışını yaptığı Levent'teki İETT arazisine ikiz burgu kule şeklinde dizayn edilen Dubai Towers'ı yapacak.

Levent'e 'Dubai Towers' geliyor
16px
24px
21.03.2007 23:24
ABONE OLgoogle

İstanbul'da 5 milyar dolarlık yatırım projesinin ilk halkasını oluşturacak Dubai Towers, 24 Ekim 2005 tarihinde Çırağan Otelinde Büyükşehir Belediyesi ile Dubai International Properties arasında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı kurulmasına ilişkin protokolün imza töreninde açıklanmıştı.

Proje çerçevesinde burgu şeklinde dizayn edilen ve 2 ikiz kuleden oluşan Dubai Towers'ın dünya çapında mimarlar tarafından tasarlandığı ve 500 milyon dolara mal olacağı belirtilmişti.

Toplam 146 bin metrekare inşaat hakkı bulunan binanın 300 metre yükseklikte inşa edilmesi planlanmıştı.
Proje bu şekliyle uygulanırsa, Türkiye'nin en yüksek binası unvanını 3 kuleden en yükseğini oluşturan 181,1 metre ile İş Bankası Genel Müdürlüğü'nün hizmet verdiği binadan alacak.

Dubai Towers projesinde, akıllı bina teknolojileri kullanılacak ve iş, eğlence ve rezidanslardan oluşan yaşam alanlarını içinde barındıracak. Ayrıca yemekten medyaya, dünyaca ünlü markaların yer aldığı Türkiye'nin en gözde alışveriş merkezini İstanbullular'a sunacak.

Tüm ofis alanları binanın diğer bölümleri ile uyum içinde olacak. Ofis alanları aynı zamanda anahtar teslim, tamamen mobilyalı ve gerekli tüm ağ hizmetleri tamamlanmış olarak tahsis edilebilecek.

Farklı opsiyonları olan oturma alanlarında en etkileyicisi, lüks tesisleri ve panoramik manzarası ile çatı katları olacak. Kiracılara 24 saat temizlik, güvenlik, geniş otopark, spor salonu, sağlık merkezi, kablosuz internet bağlantısı ve bakım hizmeti verilecek.

Tayvan'daki 101 katlı ''Taipei 101'' 508 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek binası olarak biliniyor. Malezya'daki 88 katlı Petronas ikiz kuleleri 452 metre, ABD'nin Chicago kentindeki 110 katlı Sears Tower 442 metre yükseklik ile ilk 3'e giren binalar arasında bulunuyor.

Bu arada, Karayolları arazisinin metrekaresi 8 bin 289 dolar, yaklaşık 11 bin 604 YTL, İETT arazisi de 17 bin 856 dolar yani 24 bin 999 YTL'ye geldi.
İETT arazisi Sama Dubai'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına sahip Levent'teki İETT garajı arazisi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul'ün oldu. Sama Dubai, KDV dahil 1 milyar 156 milyon YTL'ye denk gelen parayı peşin ödeyecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde