Levent Veziroğlu, ABD'de ünlü şefle restaurant açacak

Levent Veziroğlu, ABD'de ünlü şefle restaurant açacak

Doğuş Grubu'ndan ABD'ye transfer olan Levent Veziroğlu, New York’ta restaurant açacak.

Levent Veziroğlu, ABD'de ünlü şefle restaurant açacak
16px
24px
10.10.2019 04:25
ABONE OLgoogle

New York merkezli yemek ve eğlence şirketi Grisini Coffee shop, Food Hall ve Market konseptlerini içeren Grisini Hospitality Group (GHG) ve  D.ream şirketinin kurucusu ve CEO'su Levent Veziroğlu'yla birlikte Amerikan Dream Meadowlands'da restaurant açacak.

Ayrıca projede ünlü şef Marc Murphy de yer alıyor. Grup, uzun zamandır beklenen Amerikan Dream Meadowlands mega-alışveriş merkezinde ilk açılışını yapacak olan ilk mağazalarını, iki kafeyi ve Avrupa tarzı bir yemek salonunu açacak.

Daha önce Manhattan merkezli restoranları olan Landmarc ve Ditch Plains ile tanınan ve Food Network'ün en yüksek puan alan “CHOPPED” ve “CHOPPED JUNIOR” programlarının hakimi olarak görülen Marc Murphy, restoran endüstrisine erken yaşta  kabul edildi.

Grisini'ye katılan D.ream'in kurucusu ve eski CEO'su Levent Veziroğlu, Nusr-Et Steakhouse ve Saltbae, Zuma ve Roka gibi uluslararası restoranların arkasındaki kişi olarak tanınıyor.

Washington DC'deki Amerikan Üniversitesinde İktisat Yüksek Lisans eğitimini alan Veziroğlu, 2008 yılında Doğuş Holding'e katılmadan önce IMF'nin yönetim kurulu üyeliği de dahil olmak üzere kamu ve uluslararası kuruluşlarda çeşitli görevler üstlenmişti.

Veziroğlu, La Petite Maison ve Boston merkezli Nahita da dahil olmak üzere 12 ülkede 170'ten fazla restoranın faaliyetlerini düzenledi. Şirket, American Dream Meadowlands'daki operasyonların hemen ardından Manhattan'daki konseptlerinin genişlemesini planlıyor.

“Marc Murphy, ülkenin en ünlü ve yenilikçi şeflerinden biri. Şef Marc Murphy'nin Grisini'nin inanılmaz bir deneyim olacağından şüphemiz yok ”diyor Levent Veziroğlu. “Müşterilerimize, American Dream Meadowlands'deki Grisini Food Hall ve Grisini Coffee Shops'da eşsiz bir yemek deneyimi ve alışveriş deneyimi sunmaktan mutluluk duyuyoruz ve kapımızı açmayı dört gözle bekliyoruz.”

Şef Marc Murphy'den Grisini'nin 2020'de öğle ve akşam yemeklerinde açılması bekleniyor. Yemek salonuna ek olarak, Grisini'de ayrıca zanaatkar bir kafe ve perakende ürünler sunan ve hareket halindeyken hazır yemek için paketlenmiş hazır yiyecekler sunan bir pazar yer alacak.

Ferit Şahenk’le bir uçak yolculuğunda planlayıp kurduğu D.ream’i 7 yılda dünya çapında bir marka haline getiren Veziroğlu’nun yönetim başarısı demek ki dünyada da gözden kaçmamış. Veziroğlu şimdi bu deneyim ve bilgi birikimini ABD’de gösterecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde