Levent Kırca da başkan adayı

Levent Kırca da başkan adayı

Sezer, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Levent Kırca da başkan adayı
16px
24px
07.01.2009 15:53
ABONE OLgoogle

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, aralarında Üsküdar belediye başkan adayı tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın da yer aldığı, İstanbul'daki 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Sezer, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki 6 ilçe belediye başkan adayını açıkladı.

Sezer, DSP'nin felsefe ve köklerinin, Bülent Ecevit'ten aldığı değerlerle barışçı ve insan haklarından yana olduğunu belirterek, "DSP'nin iktidardan uzaklaştırılmasıyla oluşturulan yönetim, Türkiye'de büyük sıkıntılara neden oldu. Ülkemiz, toplumumuz, kurumlarımız kutuplaştırıldı." dedi

Türkiye'nin kutuplaşmaya değil, kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sezer, "Türkiye'yi aydınlık, güzel, kalkınmış geleceğe mutlaka birlikte taşıyacağız. Bunun için ilk aşama 29 Marttaki yerel seçimler. DSP, Türkiye'nin her yerinde ve İstanbul'da son derece değerli adaylarla bu seçimin önde gelen yıldızı olmaya aday" dedi.

DSP'li belediye başkanlarının tümünün başarısının tesadüf olmadığını belirten Zeki Sezer, İstanbul'da daha önce 16 ilçe belediye başkanını açıkladıklarını anımsatarak, 6 ilçenin belediye başkan adayını tanıttı.

Sancaktepe'de Seyfi Ergül, Çekmeköy'de Sedat Durgun, Zeytinburnu'nda Hasan Yılmaz, Bahçelievler'de Engin Öztür ve Bağcılar'da Yılmaz Kaplan'ın DSP'nin adayı olduğunu kaydeden Sezer, Musahipzade Celal, Burhan Felek, Nazlı Ecevit'in yaşadığı Üsküdar'ın Belediye Başkan adayının da tiyatro sanatçısı Levent Kırca olduğunu açıkladı.

Sezer, daha sonra kürsüye davet ettiği başkan adaylarıyla el ele basına poz verdi.

Levent Kırca

Üsküdar Belediye Başkan adayı Levent Kırca, basın mensuplarının soruları üzerine, kendisine daha önceki yıllarda başka partilerden de teklifler geldiğini belirterek, "Ama istemiyordum. DSP'den teklif gelince heyecanlandım. Düşünmek için süre bile istemedim" dedi.

Kırca, DSP'nin kendisi için doğru adres olduğunu, sanatçıların da artık siyasete girmesi ve bir tarafa eğilmeleri gerektiğini savundu. Belediye başkanlığında Üsküdar'ın sanatsal yönünü ortaya çıkaracağını anlatan Kırca, açık ve şeffaf bir politika izleyeceğini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde