Levent Ersöz; Star'dan 10 bin TL tazminat aldı

Levent Ersöz; Star'dan 10 bin TL tazminat aldı

Levent Ersöz, haberde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla açtığı davada Star gazetesinden 10 bin TL manevi tazminat kazandı.

Levent Ersöz; Star'dan 10 bin TL tazminat aldı
16px
24px
23.06.2010 16:23
ABONE OLgoogle

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı emekli tuğgeneral Levent Ersöz, haberde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla açtığı davada Star gazetesinden 10 bin TL manevi tazminat kazandı.
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, Ersöz'ün avukatı Hulusi Coşkun ile Star gazetesinin avukatı Gülfem Ölmez katıldı.

Avukat Coşkun, dava konusunun, haberin veriliş biçimi ve tekzibin usulüne uygun yapılmamasından kaynaklandığını belirterek, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Avukat Ölmez ise "Ergenekon" davası ile Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın dosyalarının mahkemeye gönderilmesinin talep edilmesini istedi.
Yargıç Hacı Ömer Ilgın, ara kararında, söz konusu davaların dosyalarının istenmesine ilişkin talebin reddine karar verdi.

Avukat Ölmez, davanın reddine karar verilmesini talep etti.
Yargıç Ilgın, davayı kısmen kabul ederek, Star gazetesinin, Levent Ersöz'e yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.
Davanın dilekçesinde, Star gazetesinde 28 Mayıs 2009 tarihinde yayınlanan "Parçalar Birleşiyor" başlıklı haberde, "Ersöz'e isnat edilen suçlamalarla ilgili olarak Malatya katliamı ve PKK bağlantılarının yer aldığı" hatırlatılmıştı.
Söz konusu haberde Basın Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinin ihlal edildiği savunulan dilekçede şu görüşlere yer verilmişti:

"Haberin kaynağı olarak da meczupluk, cinsel istismar ve uyuşturucu ticareti ithamı kamuoyuna yansıtılmış bir kişi ile dini argümanlarla işlenen cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen bir başka kişinin beyanları vesair iddialar yer almaktadır. Adil yargılanma hakkını, yargıya intikal etmiş davaya yayın yasağını, kişi haklarını ihlal eden ve son zamanlarda sıkça ba şvurulan bu tür yayınlar hukuka ve kamu yararına aykırıdır. İhlal edenler organize bir şekilde yayıncı kuruluşları kullanmakta ve onları habercilik amacının dışına çıkartmaktadırlar. Teşhir, şantaj, yalan, tehdit ve baskı amaçları basın vasıtasıyla gerçekleştirilmekte ve kamu vicdanı rahatsız edilmektedir."
Dilekçede, Star gazetesinden yasal faiziyle 20 bin TL manevi tazminat talep edilmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde