Uzatmada yediğimiz golle 3 puanı kaçırdık

Uzatmada yediğimiz golle 3 puanı kaçırdık

Türkiye 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubundaki 7. maçında Letonya ile 1-1 berabere kaldı

Uzatmada yediğimiz golle 3 puanı kaçırdık
16px
24px
03.09.2015 20:21
ABONE OLgoogle
Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, oyunu rakip sahaya yıktı. Orta alanda kontrolü elinde bulunduran ay-yıldızlı ekip, hücumda Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile gol pozisyonları buldu. Bu oyuncularla etkili ataklar geliştiren milliler, kaleci Vanins'i geçemedi. 

Türkiye'nin baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan Letonya ise hızlı ataklar ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. İki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Gökhan Töre, Ozan Tufan ve Volkan Şen ile etkili başlayan Türkiye, bulduğu gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Oyunu rakip alana yıkan milliler, sağ ve sol kanattan yaptığı ortalarla gol aradı. Mücadelenin 77. dakikasında Selçuk İnan'ın golüyle öne geçen ay-yıldızlılar, bu üstünlüğünü koruyamadı. Karşılaşmanın ilk uzatma dakikasında Sabala ile skora dengeyi getiren konuk ekip karşısında A Milli Takım'ın son anlarda galibiyet golü için çabası sonuç vermedi ve maç 1-1 berabere sona erdi.

İkinci yarıda uzun toplarla ve hızlı ataklarla etkili olmaya çalışan Letonya, 77. dakikada Selçuk İnan'ın kaydettiği golle skorda geriye düştü. Maçın son bölümünde beraberlik için rakip kaleye gelen konuk ekip, 90+1. dakikada Sabala'nın kaydettiği golle maçın skorunu ilan etti: 1-1

Türkiye fırsat tepti

Milli takıma ilk kez ev sahipliği yapan Konya Büyükşehir Torku Arena'da ağırladığı rakibini karşısında birçok gol pozisyonundan yararlanamayan A Milli Takım, 77. dakikada Selçuk İnan'ın golüyle öne geçmesine rağmen bu avantajını koruyamadı ve 90 artı 1. dakikada Sabala'nın ayağından yediği golle adeta şok oldu, çok kıymetli 2 puan kaybetti.

Bu beraberlikle puanını 9'a çıkaran dördüncü sıradaki Türkiye, evinde grup lideri İzlanda'ya 1-0 yenilen üçüncü Hollanda ile arasındaki puan farkını 1'e indirmesine rağmen, çok önemli bir avantajdan yararlanamadı. Grup üçüncüsü olarak play-off  oynamayı amaçlayan Türkiye ile Hollanda, 6 Eylül Pazar günü Konya'da karşı karşıya gelecek.

Türkiye'nin grubunda gecenin diğer maçında ikinci sıradaki Çek Cumhuriyeti, evinde 1-0 geriye düştüğü Kazakistan'ı son anlardaki gollerle 2-1 yendi.

Grupta 7. maçların ardından İzlanda 18 puanla liderliğini korurken, ikinci Çek Cumhuriyeti'nin 16, üçüncü Hollanda'nın ise 10 puanı bulunuyor. 9  puanlı dördüncü Türkiye'yi 4 puanlı Letonya ve tek puanı bulunan Kazakistan izliyor. 

6 Eylül Pazar günkü 8. hafta mücadelelerinde  Türkiye-Hollanda, İzlanda-Kazakistan,Letonya-Çek Cumhuriyeti karşılaşmaları oynanacak. 

Letonya Türkiye'nin "kabusu" oldu

Letonya ile 1-1 berabere kalan Türkiye, rakibini resmi karşılaşmalarda yine yenemedi.

Daha önceki 3 resmi maçtan birini yitiren, ikisinde berabere kalan milliler, 4. randevuda da bir puana razı oldu.

2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında Letonya, 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazandı. 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve kalesinde gördüğü 2 golle müsabaka 2-2 bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 13 Ekim 2014'te  Riga'da yapılan maç da 1-1 sonuçlanmıştı.

Öte yandan iki ülke milli takımları arasında yapılan iki özel maçtan ise birini Türkiye kazandı, biri de berabere sonuçlandı. Türkiye ayrıca, 22 Haziran 1924'te yapılan ve 3-1 kazandığı özel maçtan bu yana Letonya'yı 91 yıldır yenemiyor.

A Milli Futbol Takımı'nın tarihteki 700. golünü Selçuk İnan attı

Türkiye'nin Letonya ile yaptığı ve 1-1 biten 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 7. maçında ay-yıldızlı ekibin tek golünü atan Selçuk İnan tarihe geçti.

Konya Büyükşehir Torku Arena'daki müsabakanın 77. dakikasında fileleri havalandıran Selçuk İnan, Türk Milli Takımı'nın 92 yıllık tarihinde yaptığı 527. maçta 700. golünü atan futbolcu olarak kayıtlarda yerini aldı.

Türk Milli Takımı'nın tarihteki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü Fatih Tekke, 600. golünü de Arda Turan atmıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde