Laleli kepenk indirdi

Laleli kepenk indirdi

Piyasanın hareketli olduğu zamanlar otomobillerin trafik nedeniyle güçlükle girdiği, insanların yürürken birbirlerine çarptığı Laleli’de bugünlerde birçok dükkân kapanırken, esnaf müşteri bekliyor

Laleli kepenk indirdi
16px
24px
14.03.2015 15:02
ABONE OLgoogle
Ortadoğu ve arap ülkelerindeki çatışmalardan etkilenen Laleli esnafı, rusya-ukrayna arasındaki çatışmalar ve rusya’daki kriz nedeniyle büyük yara aldı. İhracatının yarısını rusya’ya yapan Laleli, son 2 aydır neredeyse rusya’ya hiç mal gönderemedi. Laleli’nin boş sokak ve caddelerinde çok sayıda esnaf ise dükkânlarını kapatmak zorunda kaldı. Laleli’de artık mülk sahipleri kiracı bulmakta zorlanıyor.

RUSYA KRİZİ VURDU

Laleli’de 20 yıllık esnaf olan Sabih Karademir, esnafın kiralarını ödemekte güçlük çektiklerini söylüyor. Bazı esnafların yıllık kira bedelini peşin ödediği için dükkânlarını henüz kapatmadığını anlatan Karademir, “Kira süresi dolunca onlar da kapatıp gidecek. ortadoğu’daki savaş ve çatışmalar işlerimizi azalttı ancak rusya’daki kriz tamamen durdurdu. Libya, tunus, Irak, Mısır ve Cezayir’den çok iyi müşteriler vardı. ama artık buralardan hiç kimse alışverişe gelmiyor. rusya’da ise hem ukrayna ile olan savaş hem de devalüasyon nedeniyle kimse sipariş vermiyor” dedi.

Günde 30-40 bin dolarlık ciro yapan esnafın büyük bir kısmı, şimdilerde bir ayda bu ciroyu yapabiliyor. dükkân kiraları dolar bazında olan esnaf türkiye’de de dolardaki yükselişten olumsuz etkilendi. Bazı esnafların 10 aydır kira ödeyemediklerini söyleyen Faysal aydın, “Sokaklar boş, esnaf oturuyor. İş hanlarının üst katlarındaki dükkânların çoğu kapandı” diye konuştu.

‘BÜYÜK KRİZ YAŞIYORUZ’

Laleli Sanayici İşadamları derneği (LaSİad) Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca ise “daha önceki krizlerden kötü bir durum. Bu kriz dönemini doğru okursak gelecek adına yeni ve önemli kazanımlar elde edeceğimizi düşünüyorum” dedi.
habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde