Lagarde’dan Japonya’ya kriz uyarısı

Lagarde’dan Japonya’ya kriz uyarısı

Lagarde, “İtalya’nın finansal reformunun, Euro Bölgesi’nin borç krizinin etkisini azaltmada önemli” olduğunu söyledi.

Lagarde’dan Japonya’ya kriz uyarısı
16px
24px
13.11.2011 11:11
ABONE OLgoogle


ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “İtalya’nın finansal reformunun, Euro Bölgesi’nin borç krizinin etkisini azaltmada önemli” olduğunu söyledi.

Lagarde, Japonya’nın başkenti Tokyo’da Maliye Bakanı Jun Azumi, Merkez Bankası Başkanı Masaaki Shirakawa ve Finansal Hizmetler Bakanı Shozaburo Jimi ile görüştükten sonra düzenlenen basın toplantısında, İtalya’nın, güveni oluşturması, “netliği ve güvenilirliği” sağlamak için siyasi istikrarı düzeltmesi ve finansal reformları uygulaması gerektiğini belirtti.

Euro Bölgesi krizinin bölge dışında özellikle Asya’da muhtemel sonuçları konusundaki kaygılarını dile getiren ve Japonya’ya krizin etkilerine karşı ihtiyatlı olması çağrısı yapan Lagarde, “Hiçbir ülke şimdiki koşullar altında krize karşı bağışıklı olamaz. Ne kadar gelişmiş ya da gelişmekte olduğu ya da ne kadar uzakta olduğunun önemi yok. Japonya diğer ülkelere göre daha etkilenemez durumda değil. Büyük müşterilerinin bazıları ciddi zorlukla karşılaştığında Japonya da bu duruma maruz kalacak” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde