LC Waikiki’nin logo arayışı

LC Waikiki’nin logo arayışı

Eskiden ürünlerde logo görünür şekilde işlenirdi. Şu anda birçok üründe LC Waikiki logosu kaldırılmış durumda

LC Waikiki’nin logo arayışı
16px
24px
31.01.2020 11:04
ABONE OLgoogle

Vahap Küçük’ü 1997 yılına kadar pek kimse tanımazdı. Fransız çocuk giyim markası LC Waikiki’yi aldıktan sonra kamuoyunda tanınır hale geldi. Küçük, firmayı bu tarihten itibaren büyütmeye başladı.

LC Waikiki bugün Türkiye’nin en büyük hazır giyim markası. Bölgesel bir marka olmuş durumda. Global bir marka olmak için ciddi adımlar atıyor. Bugün 47 ülkede bin mağazaya ulaşmış durumda. Başlangıçta sadece çocuklara yönelik ürünleri bulunan LC Waikiki’nin artık kadın erkek her yaş grubuna hitap eden ürünleri var. Son dönemlerde yepyeni alanlara giriyor. Sadece bebeklere dönük bir mağaza zinciri gündemlerinde. Ayrıca iç giyim üzerine de yeni bir mağaza konsepti kurdular.

LC Waikiki mağazalarını gezenler fark etmiştir. Ürünlerin kalitesinde ciddi iyileşme var. Bunun temelinde ciddi testler yatıyormuş. Şirket yönetimi kaliteyi o kadar çok önemsiyormuş ki tedarikçi firmalara nefes aldırılmıyormuş.

Eskiden siparişler fason atölyelerine verilir, mal üretimden çıktı mı parası ödenirmiş. Testlerde bir aksilik olursa mal iadesi yapılırmış. Şimdi bu durum değişmiş. Önce ürünler teste giriyor, testten geçtikten sonra siparişler teslim alınıyor, sonrasında üretici firmaların parası ödeniyormuş. Kalite testleri çok titiz uygulanıyormuş. Tabii bunun bir maliyeti oluyor. Firmanın ürünlerinde gözle görülür fiyat artışları oldu. Artışların temelinde kalite testleri yatıyormuş.

Firmayla ilgili bir konu daha var. Eskiden ürünlerde logo görünür şekilde işlenirdi. Şu anda birçok üründe LC Waikiki logosu kaldırılmış durumda. Sadece iç kısımdaki etiketlerde kalmış. Bu iki şekilde yorumlanıyor. Birincisi, logo görünmezse herkesin giyebileceği öngörülmüş. Ancak biz başka bir şey daha duyduk. Özel bir logo çalışması yapılıyormuş. Sevimli maymun logosunun yeni tasarlanmış haliyle sürpriz de yapabilirler. Tekrar ürünlerde görünür şekilde prestijli bir logo ile çıkabilirler.

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde