Kuyumcular ÖTV'yi düşürmek için lobi yapacak

Kuyumcular ÖTV'yi düşürmek için lobi yapacak

Kuyumculuk sektörü, ÖTV konusunda çözüm bekliyor.

Kuyumcular ÖTV'yi düşürmek için lobi yapacak
16px
24px
10.01.2011 14:43
ABONE OLgoogle

Sektör temsilcileri, sektörde uygulanan ÖTV'nin kaldırılmasını ya da oranının düşürülmesini istedi.
     ÖTV sorununun çözülmesi ile birlikte, sektörün rekabet gücünün artacağı, istihdam yaratılacağı, kayıt dışılığın azalacağı dile getirildi. 

     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi, 2011 yılının yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldi. Stok affı, yeniden değerleme, alternatif ayarlarda ürün üretimi, ihracatta fire uygulaması ve eğitim faaliyetleri başta olmak üzere, sektörü ilgilendiren pek çok konunun ele alındığı toplantıda, en önemli sorunun, ÖTV olduğu konusunda mutabık kalındı. Sektör temcileri, ÖTV'nin kaldırılması ya da oranının düşürülmesini istedi. 

     Toplantıda, ÖTV sorununun çözülmesi ile birlikte, sektörün rekabet gücünün artacağı, istihdam yaratılacağı, kayıt dışılığın azalacağı ve benzeri pek çok alanda önemli kazanımlar elde edileceği dile getirildi. 
     
     LOBİ FAALİYETLERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
     
     Kuyumculuk Sanayi Meclisi, yeni dönemde lobi faaliyetlerine ağırlık verecek. Meclis, bu amaçla sektör kurumlarıyla iletişim kurma ve eşgüdümlü çalışma, sektör sorunlarının devlet nezdinde ele alınması ve takibi konularına özen gösterecek. Ayrıca, meclis üyelerinin kongre, toplantı, konferans, workshop, çalıştaylara aktif katılımları sağlanacak. 

     Meclis toplantısında ele alınan diğer konular ise sektörel veri tabanı oluşturulması ve güncellenmesi, üye ziyaretleri ile bu ziyaretlerin geri dönüşleri konusunda Yönetim Kurulu?na bilgi verilmesi, vergiler, pazar bilgileri, fuarlar, gümrükler, ithalat-ihracat prosedürleri ve sektör buluşmaları ile sektör içi iletişim faaliyetleri oldu. 

     Kuyumculuk Sanayi Meclisi üyelerinin üzerinde durduğu bir başka konu da, kurumsal iletişim oldu. Meclis üyesi Gökhan Özer toplantıda yaptığı değerlendirmede, sektörün bu konuda eksiklikler yaşadığını ortaya koydu. Kurumsal imaj yönetimi konusunda, sektörün önceki yıllara göre çok gerilediğini söyleyen Gökhan Özer, bu alanda profesyonel halkla ilişkiler ajansları ile çalışılması gerektiğine dikkat çekti. 
     
     ULUSLARARASI TANITIMLAR
     
     Toplantıda, ''uluslararası tanıtımlar'' konusu masaya yatırıldı. Önümüzdeki dönemde, yabancı basınla bilgi paylaşımı, uluslararası reklam çalışmalarının planlanması, Türkiye raporlarının çıkarılması için dergi editörleri ile işbirliği, yurtdışı alıcı, dernek ve kurumlardan gelen ziyaretçilere danışmanlık yapılması ve sektöre yönlendirilmesi, yabancı sivil toplum kuruluşları ile bilgi paylaşımı gibi alanlarda çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. 

     Meclis'in eğitim ve Ar-Ge konusundaki iş planını ise sektörün ihtiyaç duyduğu eğitimlerin saptanması, eğitimlerin düzenlenmesi ve sektöre bilgi verilmesi oluşturdu.

TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanlığını, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş yapıyor.. Sektörde uygulanan ÖTV, Torba Yasasına girmiş anda son anda paketten çıkarılmıştı

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde