Kuyumcubank 20 milyonla kaçtı, mudileri şubeyi bastı

Kuyumcubank 20 milyonla kaçtı, mudileri şubeyi bastı

Manisa'da kendilerini Kuyumcubank olarak nitelendiren ve dükkanlarını ise şube olarak gösteren iki kuyumcu topladıkları 20 milyon lirayı geri ödemeyince, yaklaşık 150 kişi şubeyi bastı.

Kuyumcubank 20 milyonla kaçtı, mudileri şubeyi bastı
16px
24px
28.09.2020 10:55
ABONE OLgoogle

Altın fiyatlarının son bir yılda zirve yapması vatandaşın parasını altında değerlendirmesine neden oldu. Ancak bazı kötü niyetli kuyumcular, vatandaşa yüksek kazanç tahhüdü ile ciddi rakamlara ulaşacak paraları topladılar. Paranın faizini gram altın olarak ödeyen bu kuyumcular şimdi kaçmaya başladı. 

Geçen ay Diyarbakır'da yaşanan olaydan sonra şimdi de büyük bir vurgun Manisa'da yaşandı. İki kuyumcu 20 milyon lira ile kayıplara karıştı.

KUYUMCUBANK

Manisa'da vatandaşlar tarafından "kuyumcubank" olarak nitelendiren iki kuyumcu ödeme yapmayınca para topladığı mudileri tarafından işyerleri basıldı.

Şehzadeler ilçesinde kuyumculuk yapan A.T. ile M.Ö'nün kendilerine altın alım satımı yapıp kar ettireceği yönünde vaatlerde bulunarak para topladığını belirten yaklaşık 150 kişi, kuyumcular tarafından dolandırıldığını öne sürdü.

Kuyumculardan paralarını geri istemelerine rağmen çeşitli bahanelerle bekletildiklerini savunan yüzlerce mağdur, Kuyumcular Çarşı'sındaki iş yerinin önünde toplanarak kuyumcuya baskın yaptı.

Olay yerine çok sevk edilen polis ekipleri, kabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Polis, kuyumcular M.Ö. ile A.T'yi polis merkezine götürürken, mağdur olduğunu belirten yaklaşık 150 kişi polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde