Kuveyt Türk'ten sukuk ihracı

Kuveyt Türk'ten sukuk ihracı

Ufuk Uyan, geçen yıl gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık sukuk ihracının ardından önümüzdeki dönem hedeflerinin, Türkiye'nin ''ilk'' 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu bildirdi.

Kuveyt Türk'ten sukuk ihracı
16px
24px
13.03.2011 22:02
ABONE OLgoogle

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, geçen yıl gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık sukuk ihracının ardından önümüzdeki dönem hedeflerinin, Türkiye'nin ''ilk'' 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu bildirdi. 

     Kuveyt Türk Katılım Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bankanın, geçen yıl Türkiye'de bir ''ilk'' olarak gerçekleştirdiği sukuk ihracına, tüm global finans dünyasında ilginin artarak devam ettiği belirtildi. 

     Açıklamada, Islamic Finance News tarafından her yıl düzenlenen ödüller kapsamında, geçen yıl gerçekleştirmiş olduğu sukuk işlemi ile ''Sukuk Alanında En İyi İşlem'', ''Türkiye'de Yılın En İyi İşlemi'' ve ''Yılın En İyi İşlemi'' ödüllerine layık görülen Kuveyt Türk'ün, bu ürünü ile ayrıca yine geçtiğimiz haftalarda Euromoney Dergisi tarafından ''En Yenilikçi İşlem Ödülü''nü kazandığı hatırlatıldı. 

     Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yaptığı değerlendirmede, geçen yıl gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık sukuk ihracının ardından önümüzdeki dönem hedeflerinin, Türkiye'nin ''ilk'' 5 yıllık sukuk ihracını gerçekleştirmek olduğunu belirterek, sukukun finansal bir enstrüman olarak daha da yaygınlaştırılmasını planladıklarını kaydetti. 

     Yaptıkları çalışmaların Türkiye'den gerçekleştirilecek yeni sukuk ihraçları için örnek olacağını ifade eden Uyan, 5 yıllık ihraç ile uzun vadeli sermaye piyasası yatırımcılarına da ulaşmış olmayı hedeflediklerini bildirdi. 

     Uyan, Türkiye'nin uzun vadeli finansman kaynağı bulması açısından sukukun çok önemli bir enstrüman olduğunu, katılım bankalarının uluslararası piyasalardan orta ve uzun vadeli kaynak temin etmesinin, hem bu bankaların aktif-pasif yönetimine olumlu katkılar hem de müşterilerine daha uzun vadeli ve düşük maliyetli finansman olanağı sağlayacağını vurguladı. 

     Sukukun Türkiye'de uygulama alanı bulan yeni bireysel emeklilik ürünleri açısından da yatırım olanağı sağlayarak piyasanın derinleşmesine etki edeceğini belirten Uyan, ''Sukuk ile ülkemiz bankaları bugüne kadar kurumsal firma ve banka finansmanı ile sınırlı kalan Körfez kaynağına ulaşımda yeni bir pazar ve ürüne de kavuşma şansı bulmuştur. Bireysel ve kurumsal yatırımcıların ülkemiz varlıklarına yatırım yapmasına olanak veren bu ürün etkin ikincil piyasası ile de derinlik ve yaygınlık kazanmaktadır'' ifadesini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde