‘Kurumlar vergisi artışı' bankalara satış getirdi

‘Kurumlar vergisi artışı' bankalara satış getirdi

Gün içerisinde satıcılı görünüm sergileyen Borsa İstanbul, "finans sektörüne yönelik vergi artışı" haberi ile düşüşünü hızlandırdı. Bankacılık hisselerinde kayıp yüzde 3'ü aştı.

‘Kurumlar vergisi artışı' bankalara satış getirdi
16px
24px
27.09.2017 13:29
ABONE OLgoogle

Hisse senedi piyasasında kayıplar, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın çeşitli vergilerde artış yapılacağını açıklamasının ardından kayıplarını artırarak yüzde 2'yi aştı, bankacılık hisselerinde kayıplar yüzde 3'ü geçti. 

Bakan Ağbal, kurumlar vergisinde bazı düzenlemeler yapıldığını belirterek, finans sektöründe kurumlar vergisi oranını yüzde 20'den yüzde 22'ye çıkaracak yasal düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceklerini açıkladı.

Vergi artışı olumsuz algılandı

Tek fiyattan işlem seansına yüzde 1.1 ekside 102,741 puanla giren BIST-100 endeksi, Ağbal'ın açıklamalarıyla birlikte kayıplarını kademeli olarak artırarak 101,696 puana kadar
geriledi. BIST, saat 15:28 itibariyle 102.000 seviyesinde yer aldı.

Gün içerisinde 3.5842 seviyesini gören dolar/TL, ardından 3.57'nin altına geriledi. Kur, 3.5720 seviyesinde.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "Bütçedeki kötüleşmenin faizler üzerindeki negatif etkisini gören hükümet bugün itibariyle yeni bir modele geçtiğini ve bunun da maliye politikası ile yapılacağını gösterdi. Bu açıklanan vergiler kesinlikle beklentiler dahilinde değildi. Bu yeni maliye politikası üzerinden sürdürülecek büyüme modelini hisse senedi negatif görürken, faizlere ise uzun vadede yukarı bir etki yapabileceğini düşünüyoruz" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde