Kuruçeşme Arena, icradan satışa çıktı

Kuruçeşme Arena, icradan satışa çıktı

Kuruçeşme Arena, icradan satışa çıkarılıyor. Kuruçeşme Arena için belirlenen bedel ise..

Kuruçeşme Arena, icradan satışa çıktı
16px
24px
19.06.2010 19:17
ABONE OLgoogle

En son Rihanna konseriyle bir kez daha ses getiren girişime imza atan Kuruçeşme Arena, icradan satışa çıkarılıyor. Şu anda BKM tarafından işletilen Kuruçeşme Arena için belirlenen bedel 120 milyon 302 bin 240 TL. İcradan satışın tarihi 2 Eylül 2010 olurken, yeri ise İstanbul 10. İcra Müdürlüğü olarak tayin edildi.

2005'TE DE İCRA GELMİŞTİ

Milliyet gazetesinin haberine göre; Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1986-1989 yılları arasında başkanlığını yapan Tahsin Kaya'ya ait olan Kuruçeşme Arena arsası, daha önce de icra işlemleriyle karşı karşıya kalmıştı.

Tahsin Kaya'nın Kayalar İnşaat şirketine ait arsa, borçları dolayısıyla 38 milyon 714 bin YTL tahmini bedel üzerinden 12 Eylül 2005'te satışa çıkarılmıştı. BKM tarafından işletilen Kuruçeşme Arena'nın yer aldığı arsa iki bölümden oluşuyor. 5 bin 381 metrekarelik kısım için 43 milyon 52 bin 640 TL belirlenirken, diğer parsel olan 9 bin 656 metrekare için belirlenen değer ise 77 milyon 249 bin 600 TL oldu. Arsa, 103 metrelik cephesiyle Boğaz'ın en idialı noktalarından birinde yer alıyor.

MARRIOT TALİP OLMUŞTU

Kuruçeşme Arena'nın bulunduğu arsa, otel imarına da açık. Bu yüzden otellerin de dikkatini çeken arsaya Marriot Otel Grubu, 2007'de 80 milyon dolarlık bir teklif götürmüştü. Hatta, 210 odalık projesini bile hazırlayan grubun amacına erişememesinin nedeni ise Kaya'nın 80 milyon doların yüzde 15'ini peşin, geriye kalan kısmı ise beş yıl vadeyle ödeme planı olmuştu.

ARENA'YI 4 YILDIR BKM İŞLETİYOR

Yer aldığı arsası icradan satışa çıkarılan Kuruçeşme Arena'yı 2006 başından beri BKM işletiyor. Turkcell, dört yıldan bu yana mekanın isim sponsorluğunu üstleniyor. Bu nedenle Turkcell Kuruçeşme Arena olarak anılan mekan, en son dünya çapındaki sanatçılardan Rihanna'nın konserininin adresi olmuştu. Kuruçeşme Arena'da Santana, Kylie Minogue, Sting ve Deep Purple gibi birçok ünlü isim sahne almıştı. Mekan, bu yıl da Rihanna'nın yanı sıra pek çok sanatçıyı ağırlıyor.

İMARA AÇIK SON ARSALARDAN

İki parselde toplamda 15 bin metrekare büyüklüğe sahip olan gayrimenkul, Ortaköy ile Arnavutköy arasında Boğaz'ın kıyısında imara açık son arsalardan biri olduğu için son derece değerli. Tahsin Kaya, geçtiğimiz dönemlerde arsayı 140 milyon dolara satabileceğini açıklamıştı. İmar planlarına göre arsada biri 4, diğer ikisi de 3'er katla sınırlı toplamda 3 blok inşa edilebilir. İnşaat izni ise toplamda 8 bin 530 metrekare. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde