Raci Şaşmaz, Pana Yapı’daki hisselerini figürana devretmiş

Raci Şaşmaz, Pana Yapı’daki hisselerini figürana devretmiş

İstanbul Fikirtepe’deki evleri yıkan ancak projeye başlamayan Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Raci Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Yapı’nın dizideki bir figürana devredildiği ortaya çıktı.

Raci Şaşmaz, Pana Yapı’daki hisselerini figürana devretmiş
16px
24px
13.12.2018 13:02
ABONE OLgoogle

Hürriyet’ten Gökhan Karakaş’ın haberine göre, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Raci Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Yapı, beş proje için Fikirtepe’de evleri yıktı ancak projeye başlamadı.

Başka yerlerde ev tutan 317 hak sahibi dairelerini beklerken, kiraları da ödenmedi. Projeden yüz binlerce dolara ev alıp mağdur olan 272 kişi Pana Yapı’ya dava açarken, şirketin devrildiği ortaya çıktı. 

Raci Şaşmaz’ın Pana Yapı’daki hisselerinin tamamını, geçen yıl Pana Yapı prodüksiyonlarında küçük roller alan Muhit Kayaoğlu’na devrettiği belirtildi.

Mahalleli şikayetçi olmuştu

Fikirtepe mahallesinde 2011’de evlerini kentsel dönüşüme veren halk geçen aylarda Pana Yapı’nın yeni evleri teslim edememesi nedeniyle şikayetçi olmuştu.

Mahallede yaklaşık bin aile, dönüşüm için 2011’de Selimoğlu İnşaat’la anlaşmış, daha sonra bu şirketi Pana Yapı satın almıştı.

Bölgede kentsel dönüşüm yaklaşık yedi yıl önce başlamış, Fikirtepeliler ise evlerini 2016’da boşaltmıştı. 

Firmadan kira yardımı da alamayan hak sahipleri mağdur olmuştu. Üstelik hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alanlar da evlerine kavuşamamıştı.  

Kaynak: Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde