Kürt Fevzi nasıl öldürüldü?

Kürt Fevzi nasıl öldürüldü?

'Kürt Fevzi' cinayeti olmak üzere birçok suça karıştığı öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 23 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi

Kürt Fevzi nasıl öldürüldü?
16px
24px
16.07.2007 08:15
ABONE OLgoogle

SUÇ işlemek amacıyla silahlı örgüt kurarak Aktin Nakliyat'ın sahibi 'Kürt Fevzi' lakaplı Ahmet Fevzi Akoluk'u öldürmek, çek-senet tahsilatı yapmak adam kaldırmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından Kocaeli Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınan 28 kişi emniyetteki sorgularının ardından İstanbul'a getirilmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan sorgulamanın ardından aralarında çete lideri olduğu öne sürülen İsmail Halil'in de bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı.

Cinayeti anlattı

27 şüpheli, verdikleri ifadede olaylarla bir ilgilerinin bulunmadığını ve suçsuz olduklarını öne sürerken şüphelilerden Hasan Midilli, cinayeti tüm detaylarına kadar anlattı. Midilli, İstanbul Nöbetçi Hakimine verdiği ifade de, ”Cinayetten kısa süre önce cezaevinden çıktım. Cinayet günü Şenol Yalçınkaya ve Vedat Özdemir'le yemek yedik. Daha sonra İsmail Halil'in yanına gittik. Ben arabada beklerken Yalçınkaya ve Özdemir, İsmail Halil'le görüştü. Sonra birlikte Hereke'ye gittik. Bu sırada Vedat Özdemir'e telefon geldi. Özdemir, telefondaki kişiye hitaben 'Abi çıkıyoruz' dedi.

Bir süre sonra içinde bulunduğumuz araba ile Ahmet Fevzi Akoluk'un aracına yanaştık. Aynı hizaya geldiğimizde ise Vedat ateş etmeye başladı. Cinayeti neden işlediklerini sorduğumda ise 'Sen sesini çıkarma' dediler. Cinayetten iki hafta sonra ise Vedat Özdemir, cinayet için İsmail Halil'den 1 milyon dolar alacağını söyledi“ dedi.

'Sadece gevezelik yaptım'

Yapılan sorgulamada ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheli Şakir Soyyiğit'e, çete lideri olduğu öne sürülen İsmail Halil ile yaptığı bir telefon görüşmesi soruldu. Bunun üzerine Soyyiğit hakkındaki iddiaları reddederek, ”Telefonda İsmail Halil'le gevezelik yaptım ve iki tane Kalaşnikof'la adamı vurmasını söyledim. Gerçekte öyle bir niyetim yoktu. Bunu sadece gevezelik olsun diye yaptım“ dedi.

Gebze'ye giderken 7 kurşunla tarandı

YERALTI dünyasında ”Kürt Fevzi“ lakabıyla tanınan Ahmet Fevzi Akoluk, 17 Mayıs 2007'de gece saat 01.15'te 34 UL 1448 plakalı cipiyle Gebze yönüne giderken D-100 Karayolu Küçük Sanayi Sitesi Mevkii'nde silahlı saldırıya uğradı. Plakası ve markası belirlenemeyen bir araçtan açılan yaylım ateşte 7 kurşunla başından ve göğsünden yaralanan Akol'un kullandığı araç, bariyerlere çarparak 200 metre sürüklendi. Gebze girişindeki Hal Mevkii'nde duran araçtaki Akol olay yerinde hayatını kaybetti.

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde