Kürk ve estetikten 80 Milyon Dolar kazandı

Kürk ve estetikten 80 Milyon Dolar kazandı

Özyeğin’in Rusya’daki bankası estetik, kürk ve turizm gibi sıra dışı krediler ile bankasına çektiği müşterilerden yaklaşık 80 milyon dolar kâr elde etti.

Kürk ve estetikten 80 Milyon Dolar kazandı
16px
24px
16.04.2014 06:07
ABONE OLgoogle
FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in Rusya’daki bankası olan Credit Europe Bank, 2013 yılında verdiği estetik, kürk ve turizm gibi sıra dışı krediler ile bankasına çektiği müşterilerden yaklaşık 80 milyon dolar kâr elde etti.

Credit Europe Bank Rusya Başkanı Haluk Aydınoğlu, Moskova The Ritz Carlton Otel’de düzenlenen sunum ile bankanın 2013 yılı faaliyet sonuçlarını anlattı. Aydınoğlu, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na göre, 2013 yılında Credit Europe Bank’ın net karının 2 milyar 900 milyon ruble (yaklaşık 80 milyon dolar) olarak gerçekleştiğini belirterek bankanın mevduat hacminin ise yüzde 24.6 oranında büyüdüğünü söyledi.

Bankanın sermaye yeterlilik oranın yüzde 19.8’e ulaştığını ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda bankanın istikrarlı bir şekilde büyümesine sebep olacağının altını çizen Aydınoğlu, şöyle konuştu:

Turizme katkı sağlıyor

“Credit Europe Bank’ın 2013 yılı sonuçları beklentilerimizi karşıladı. Geçen seneye kıyasla net karımızı artırdık. Büyüme stratejimizi izlemeye devam ediyoruz. Biz kürk kredisi, estetik kredisi gibi çeşitli ürünlerimizde çok büyük bir business artışı beklemiyorduk.
Oradaki asıl beklentimiz müşteri sayısını artırmaktı. Bizim modelimiz çok basit aslında. Müşteri ile değişik alanlarda değişik mecralarda ufak krediler ile tanışalım, daha sonra o müşterilerle defalarca tekrar, tekrar çalışalım.

Biz bunu da yaklaşık 2004 yılından bu yana böyle yapıyoruz. Başta elektronik eşyalara kredi verdik, ama onların beli bir doymuşluğu oldu ve sonra o dediğimiz alanlara girdik. Açıkçası geçen yıl özellikle turizm sektörü beklentimizi çok karşıladı. Hiç beklemediğimiz rakamlara bile çıktık.

Hem ufak da olsa Türk turizmine katkıda da bulunduğumuzu tahmin ediyorum açıkçası. Buradan Türkiye’ye giden birçok turisti biz kredilendirdik. Sayesinde müşteriler kazandık, hem de kaliteli iyi müşteriler kazandık.

Onlarla başka ürünler de yaptık. Yani o işin toplamı diye baktığınız zaman,  sonrasında gelenlerle biz esasında 2013’deki rakamlarda ciddi katkısı oldu.”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde