Kurban Bayramı için şimdiden rezervasyonlar doldu

Kurban Bayramı için şimdiden rezervasyonlar doldu

Ekim ayındaki Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkma ihtimali, turizm sektöründe büyük bir hareketliliğe yol açacak.

Kurban Bayramı için şimdiden rezervasyonlar doldu
16px
24px
02.09.2013 08:55
ABONE OLgoogle

Ekim ayındaki Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkma ihtimali, turizm sektöründe büyük bir hareketliliğe yol açacak. Özellikle güneyde otellerdeki doluluğun yüzde 100'e çıkması bekleniyor. 

Kurban Bayramı'nın 9 gün olmasını bekleyen vatandaş, tatil için yer ayırtmaya başladı. Özellikle yurtdışı tatillerin yoğun ilgi gördüğü bu dönemde, yurtiçinde de güneydeki otellerde yüzde 100 doluluk beklentisi var.

Yer sorunu olabilir

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise Kurban Bayramı'nda tatile gitme planları yapan vatandaşları rezervasyon için geç kalmamaları konusunda uyardı. Bayrama da denk geldiği için ekim ayının hareketli dönemlerden biri olduğunu kaydeden Çorabatır,'Doluluk oranları arttıkça insanların otel alternatifleri azalacak ve yer sorunu ortaya çıkacak.

Bu da fiyatların artmasına neden olur. Bu yüzden her ne kadar erken rezervasyon kampanyalarını kaçırmış olsalar da tatile gidecek vatandaşlarımız ellerini çabuk tutarlarsa son dakika zamlarına yakalanmazlar.' Ramazan Bayramı'nın en hareketli sezona denk geldiğini ve turizm bölgelerinin büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Çorabatır, Kurban Bayramı'nın da uzun bir tatile imkan tanıyacağını vurguladı.

'Hava'da ek sefer gündemde

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç de, bayram tatillerinde havayolu trafiğinin arttığını hatırlatarak, 'Henüz erken, bayrama bir ay kala talep yoğunlaşır genelde. Her bayramda olduğu gibi 20 civarında ek sefer düzenlemeyi düşünüyoruz. Tabii bu talebe bağlı olarak artabilir' dedi.

Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkan ise bu yıl yoğun talep nedeniyle, genelde Kurban Bayramı tatili için erken rezervasyon indirimi yapılmadığını söyledi.

Tur paketlerinin yüzde 45'inin satıldığı bilgisini veren Özkan, 15 Eylül'e kadar tamamının tükenmesini beklediklerini ifade etti. Sarp Özkan, 'Tatil 9 gün olması beklendiği için turlar kapanın elinde kalıyor diyebiliriz. Özellikle bir haftalık turlara yoğun ilgi var' bilgisini verdi.

Yurtdışı tercihinde İtalya öne çıktı

Yurtiçi turların satışlarına 10-15 gün sonra başlayacaklarını, bu yüzden henüz fiyatlandırma yapmadıklarını kaydeden Sarp Özkan, kültür turları ve Kıbrıs paketlerine ağırlık vereceklerini söyledi. Yurtdışında ise İtalya'nın en fazla tercih edilen ülke olduğunu belirten Özkan, 'Orta Avrupa, Balkanlar, İspanya, Benelüks ülkeleri, Uzakdoğu ve Afrika turları da ilgi gören paketler arasında yer alıyor' dedi.

Fiyatlar hakkında da bilgi verenÖzkan, talebin yoğun olması nedeniyle tur fiyatlarının sezon ortalamasının yüzde 30-35 üzerinde olduğu bilgisini verdi. Özkan, şöyle devam etti: '7 gece 8 günlük İtalya, Orta Avrupa ve Balkanlar turları 599 eurodan başlıyor. Uzakdoğu ve Afrika gibi bölgelerde ise fiyatlar 1200 euro'.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde