Kupon yattı TOKİ Başkanı gitti

Kupon yattı TOKİ Başkanı gitti

TOKİ Başkanlığı el değiştirdi. Başbakan tarafından görevden alınan Ahmet Haluk Karabel’in yerine Mehmet Ergün Turan getirildi

Kupon yattı TOKİ Başkanı gitti
16px
24px
19.04.2014 10:43
ABONE OLgoogle
Hükümetin kadro harekatı dün de sürdü, iktidarın  en vazgeçilmez etkili kurumlarından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı da el değiştirdi. 

TOKİ’NİN YENİ PATRONU İBB’DEN

Cumhurbaşkanı Gül’ün de imzasıyla yayımlanan atama kararnamelerinin dünkü adreslerinden biri TOKİ oldu. Başbakanlığa TOKİ başkanlığındaki görev değişikliğine ilişkin ikili kararname (Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzalarıyla) dünkü resmi gazetede yayımlandı.

Buna göre mevcut TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı. Ahmet Haluk Karabel’in, yerel seçimden önce internete düşen yasadışı ses kayıtlarında, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan “kupon (değerli) arazileri” kendisinden habersiz sattığı için fırça yediği iddia edilmişti.

Aynı kararnameyle Karabel’den boşalan yere, 30 Mart yerel seçimlerine kadar İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinde AKP Grup başkanvekili olarak görev yapan ve bu belediyede daha önce de İmar Komisyonu üyelik ve başkanlığı yapmış olan Mehmet Ergün Turan atandı.

KADININ STATÜSÜ’NE İKİ KADIN BÜROKRAT

Dünkü resmi gazetede yayımlanan operasyon kararnamelerin sayıca yoğunlaştığı kurum ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı oldu. Öncelikle bakanlık Müsteşar yardımcılığına Mustafa Karaman, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Temindar Aytekin atandı.

Bu bakanlıktaki en dikkat çekici atama, Bakanlığa bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün tepesine iki kadının ataması oldu. Güler Ustaoğlu ve Hülya Yavuz, 
Kadının Statüsü Genel Müdür yardımcısı olarak atandı. Aynı bakanlıkta Denetim Hizmetleri Başkanlığı’na İsmail Yüksektepe, Destek Hizmetleri Başkanlığı’na ise Mustafa Okur atandı.

BOTAŞ’A YENİ ÜYE

Enerji Bakanlığı’nın kararnamesi ile de BOTAŞ’ta boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine ise Ömer Koca’nın ataması yapıldı. 
Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde