Kupada Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe oldu

Kupada Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe oldu

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda 3-0 yendiği Torku Konyaspor'u Kadıköy'de de Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Kupada Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe oldu
16px
24px
05.05.2016 18:07
ABONE OLgoogle
Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupasıyarı final ilk maçında deplasmanda 3-0 yendiği Torku Konyaspor'u Kadıköy'de de Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Sarı lacivertliler dün Rize'yi eleyerek final bileti alan ezeli rakibi Galatasaray ile 26 Mayıs Perşembe günü Antalya Stadı'nda kupanın sahibi olmak için kozlarını paylaşacak.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe, Torku Konyaspor'u 2-0 yendi. İlk maçı da 3-0 kazanan sarı-lacivertli takım finale yükseldi ve Galatasaray'ın rakibi oldu.

17. dakikada ceza sahasının önünde sol çaprazda Alper Potuk topu Mehmet Topal'a verdi. Mehmet Topal'ın düzelterek vurduğu meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

36. dakikada Ali Çamdalı'nın yaklaşık 25 metreden şutunda, top üstten dışarı gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarı

47. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Güzel çalımlarla rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Volkan Şen, Diego'yla paslaştı. Volkan, ceza sahasında bir çalım daha attıktan sonra topu Fernandao'ya ortaladı. Fernandao, düzgün bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

70. dakikada soldan ceza sahası içerisine giren Alper Potuk'un yaptığı ortada top Selim Ay'ın eline çarptı ve hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

71. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda Fernandao topu filelere gönderdi: 2-0

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

"Son maçın 90. dakikasına kadar şampiyonluk inancımı sürdüreceğim"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, maçın ardından yaptığı açıklamada, sezonu iki kupayla tamamlamalarının mümkün olduğunu söyledi.

Kariyerinde böyle şampiyonluk yarışlarını yaşadığını aktaran Pereira, sezon sonlarında baskı ve tansiyonun yüksek olduğunu aktardı.

Beşiktaş'ın maçlarıyla ilgilenmediklerini anlatan Portekizli teknik adam, şöyle konuştu:

"Bizim için belirleyici maç Galatasaray-Beşiktaş derbisi değil. Bizim belirleyici maçımız Medipol Başakşehir maçı. Kendi maçlarımızı kontrol edebiliriz. Son maçın 90. dakikasına kadar şampiyonluk inancımı sürdüreceğim. Aynı seviyede devam edersek galip geliriz. Ben böyle sezon sonları yaşadım kariyerimde. Tansiyon baskı yüksek olur. Sezon sonu neler elde edeceğimizi göreceğiz. "
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde