Kuleli hangi üniversitenin rektörlük binası olacak?

Kuleli hangi üniversitenin rektörlük binası olacak?

Kuleli Askeri Lisesi’nin bulunduğu bina rektörlük binası olacak

Kuleli hangi üniversitenin rektörlük binası olacak?
16px
24px
03.11.2016 08:13
ABONE OLgoogle

Yeni yıldan itibaren Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanan harp okulları eğitime açılıyor. Kuleli Askeri Lisesi’nin bulunduğu bina ise rektörlük binası olacak

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile harp okullarındaki öğrenciler üniversitelere yönlendirilmiş, askeri liseler de kapatılmıştı. Milli Savunma Bakanlığı, Milli Savunma Üniversitesi altında eğitim verecek harp okulları için yeniden alım yapılacağını doğruladı. 

Hava Harp Okulu için üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarından geçiş yapılabileceği duyurulmuştu. Bu kapsamda 4 bini geçen başvurular alınmıştı. Şuan öğrencilerin mülakatlarının sürdüğü belirtilirken, önümüzdeki yıldan itibaren eğitimler başlayacak. 

Yeni kurulan üniversitenin çatısı altında hizmet verecek olan harp okullarının 2017'de öğrenci alımına başlayacağı öğrenildi. İlk olarak Hava Harp Okulu'nun öğrenci alacağı ve Şubat 2017'de eğitime başlanacağı belirtildi. 
Daha sonra da Deniz ve Kara Harp Okulu öğrenci alarak eğitime başlayacak. 15 Temmuz sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nin bulunduğu binanın ise yeni dönemdeki pozisyonu belli oldu. 

Kuleli artık Milli Savunma Üniversitesi'ne "Rektörlük Binası" olarak hizmet verecek. Milli Savunma Üniversitesi'ne Rektör olarak ünlü tarihçi Prof. Dr. Erhan Afyoncu atanmıştı. 

Sabah
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde