Küçük Tüzmen'den büyük işler

Küçük Tüzmen'den büyük işler

Kürşad Tüzmen'in sanatçı kimliğiyle tanınan kardeşi Tarkan Tüzmen, iş dünyasına hızlı girdi.

Küçük Tüzmen'den büyük işler
16px
24px
29.08.2009 12:05
ABONE OLgoogle

Ak Parti Mersin Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in sanatçı kimliğiyle tanınan kardeşi Tarkan Tüzmen, iş dünyasına hızlı girdi. Son 3 yıldır lojistik sektöründe çalışan Tarkan Tüzmen, şimdi de ABD'ye açılmaya hazırlanıyor

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı 'İstihbaratçı Alper' karakteriyle de tanınan Tüzmen, geçen ay Türkiye'nin Georgia Eyaleti Fahri Konsolosu Mona Diamond ile birlikte 'ITBD Danışmanlık ve Dış Ticaret' adlı yeni bir şirket kurdu. Tüzmen, ABD'de 'Şeftali Eyaleti' olarak tanınan Georgia ile yeterli ticaretin yapılmadığını ve bu açığı kapatmak istediklerini söylüyor.

Yıllardır sanatçı kimliğiyle ön planda olan Tüzmen, “ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunuyum. İş hayatına TCDD'de başladım. Özel sektörde uzun yıllar çalıştım. Müzikten hiç kopmadım. İlk albümü 1996'da çıkardım. 1998'de Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil ettim. 14'üncü oldum. Kurtlar Vadisi dizisinde de oyunculuk kariyerimi sürdürüyorum. Ancak artık 41 yaşındayım. İş hayatına biraz daha ağırlık vermek istiyorum” diyor.

Tüzmen, 3 yıl önce lojistikçi Efsun Saraç ile birlikte SNS adlı lojistik firmasını kurmuş. Tüzmen'le beraber uluslararası lojistik ve proje işleri yaptıklarını belirten Efsun Saraç, “Müşterilerimiz daha çok yurtdışında müteahhitlik yapan Türk firmaları. Örneğin TAV'ın inşa ettiği Tunus Havalimanı'nda lojistik hizmetini biz veriyoruz. Esas pazarımız Kuzey Afrika ve Ortadoğu” diyor.

Fahri konsolosla ortak

Geçen ay ise, Tarkan Tüzmen, Efsun Saraç ve 2005'ten beri Türkiye'nin Georgia Eyaleti Fahri Konsolosu olan ABD'li işkadını Mona Diamond ortak olarak ITBD adlı bir firma kurdu. Efsun Saraç, yeni şirketle ilgili olarak şunları anlatıyor:

“Mona Hanım, ABD'de yoğun biçimde Türkiye'yi tanıtıyor. Bizim de bunda bir payımız olsun istedik. 'Oraya gidecek malzemeleri götürebiliriz. Ayrıca orada bir pazar payı yaratabiliriz' dedik. Çünkü diğer eyaletler Türkiye'den alım ve satımda oldukça yoğun. Ancak Georgia pek değil.”

Tarkan Tüzmen de yeni şirkette işlerin bir sene içinde şekilleneceğini söylüyor.

Derin devleti oynuyor...

Yeni sezonda Kurtlar Vadisi'nde oynamaya devam edeceğini de söyleyen Tüzmen, “Kurtlar Vadisi'ne konuk oyuncu olarak başlamıştım. Şimdi sürekli oynuyorum. Canlandırdığım Alper karakteri, derin devlet. Üst düzey bir istihbarat görevlisi. Polat ve ekibinin yanında. Dizideki en iyi karakter. Hiç adam öldürmedi” diyor.

Yeni ortaklıkla birlikte sanatçı kişiliğini Hollywood'a taşıma planı olup olmadığını sorduğumuz Tüzmen, “Aklımı çelmeyin. İşin ucu kaçar. Ancak Amerika'da konser vermek her zaman hayalim” diyor. 

Tarkan Tüzmen, yeni sezonda Kurtlar Vadisi'nde oynamaya devam edecek.

Serkan Arman/Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde