Krizi fırsat bildi, İspanya'da fabrika satın alıyor

Krizi fırsat bildi, İspanya'da fabrika satın alıyor

Yurtdışında fabrika alan şirketler kervanına Sinpaş da katılıyor.

Krizi fırsat bildi, İspanya'da fabrika satın alıyor
16px
24px
01.08.2012 10:38
ABONE OLgoogle

Yurtdışında fabrika alan şirketler kervanına Sinpaş da katılıyor. İspanya'da yatırım yapacaklarını söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Kriz, Türkiye'yi Avrupa'da yıldız yaptı" dedi

aHaber'de yayınlanan İş'te Hayat programına konuk olan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Avrupa'yı kasıp kavuran krize rağmen Türkiye ekonomisindeki hızlı büyümeye dikkat çekti. Krizde Avrupa'nın birçok ülkesinin çöktüğünü ifade eden Çelik, "Avrupa sanayisi çökerken Türkiye yıldızlaşıyor" dedi. 2002'ye kadar ekonomimizin tıpkı mehter marşı gibi 1 ileri 2 geri gittiğini söyleyen işadamı, "Artık kimse ekonominin mehter marşına benzediğini söyleyemez. Son 10 yıldır mehterin o muhteşem nağmesiyle 2 ileri 2 ileri gidiyoruz" dedi.

AVRUPA ÇÖKÜYOR

Güçlü ekonomik büyümenin Türk şirketlerinin Avrupa'da elini güçlendirdiğini söyleyen Çelik, kendilerinin de İspanya'da bir fabrika satın almak için görüşmeler yaptıklarını anlattı. Programda Avrupa'da yaşanan derin krizle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çelik, bir sanayici olarak krizin karşısına her zaman fırsat sözcüğünü koyduğunu söyledi.

Çelik yurtdışı yatırım planları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: "Ben sanayici yönümle, seramik için Avrupa'da bu fırsatları kolluyorum. Hatta İspanya'da Valencia'nın kuzeyinde seramik üretiminin kümelendiği bölge var. Yakın zamanda orada bir fabrikayı satın almak için pazarlık yaptık." Krizde Avrupa'nın çöktüğü değerlendirmesinde bulunan Çelik, "Bugün seramik sektörüne bakınca Türkiye kapasite olarak İtalya ve Fransa'dan sonra Avrupa'nın en büyük seramik üreticisi. Avrupa ise çöküyor. Türkiye daha da yıldızlaşıyor" dedi.

İTALYA'YA LOJİSTİK YATIRIMI

Avni Çelik, yatırım için sadece İspanya'yı değil Avrupa'nın diğer ülkelerini de yakından takip ettiklerini söyledi. Bu kapsamda öne çıkan bir diğer ülke İtalya olmuş. Bu ülkeyi lojistik olarak önemsediklerini söyleyen işadamı, yatırım süreciyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "İtalya'nın Avrupa'yla ciddi bir lojistik bağı var. Bunu önemsiyoruz. Ama bize İspanya'dan teklif geldi. Bu teklifi bize fabrikamızı kuran İtalyan makine üreticisi getirdi. Çünkü canını kurtarmak istiyor. Buraya makineleri satmış parasını alamıyor. Şimdilik böyle bir müzakere sürüyor."

MÜTEKABİLİYET FIRSAT SUNDU

Avni Çelik, programda yabancılara konut satışının önünü açan ve gayrimenkul sektörüne ivme kazandırması beklenen Mütekabiliyet Yasası'yla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu yasanın sektörün önünü açacağını söyleyen Çelik, "Bu kesinlikle bir fırsattır. Biz Türkiye'nin bu güne kadar güzelliklerini dışarıda satamadık. Neden ben Araba, Azeri'ye Türk Cumhuriyetleri'ndeki bir vatandaşa, Avrupa'nın zenginlerine bu ülkenin güzelliklerini satmayayım" dedi. Çelik'e göre hükümet yaptığı düzenlemelerle birçok sektörün önünü açıyor.

SOSYAL MEDYA ÇOK ÖNEMLİ

Avni Çelik, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya kullanımı ile ilgili şunları söyledi: "Bugün Digital medyayı göz ardı edemezsiniz. Dijital pazarlama çok önemli bir unsur. Bunu en etkin şekilde kullanıyoruz. Bizim pek bilinmeyen bir teknoloji şirketimiz var."

Şelale Kadak/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde