Krizi aşan Şahinler büyümeye geçti

Krizi aşan Şahinler büyümeye geçti

Edirne'de kurulu bulunan Modavizyon Edirne Tekstil Fabrikası, krize rağmen istihdam ve üretimde büyümesini sürdürüyor.

Krizi aşan Şahinler büyümeye geçti
16px
24px
10.09.2010 22:36
ABONE OLgoogle

Modavizyon Genel Müdürü Turgut Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yanı sıra Amerika'dan Ürdün'e, dünyanın çeşitli ülkelerindeki, 25 şirketiyle faaliyetlerini sürdüren Şahinler Holding firmalarından olan Modavizyon Edirne Tekstil Fabrikasının, krize rağmen istihdam ve üretimde büyüme kaydettiğini söyledi.
     16 yıl önce 36 bin metrekare alan üzerinde kurulu 16 bin metrekare kapalı alana sahip Modavizyon'un, mevcut müşterilerinden gelen siparişlerin artmasıyla birlikte yılbaşındaki çalışan sayısını 1400'den 2000'e, üretimi ise 10 bin parçadan 12 bin parçaya çıkarttıklarını ifade eden Bakır, ''Yaşanmakta olan sıkıntılara rağmen siparişlerde artışlar kaydediliyor. 2 bin çalışanı ile dokuma kumaştan günlük 12 bin parça kadın ve erkek dış giyimi üretiyoruz'' dedi.
     Büyümeyi sürdüreceklerini vurgulayan Bakır, şöyle konuştu:
     ''Küresel mali krizden en çok etkilenen tekstil piyasasında, Modavizyon Edirne olarak siparişlerimizde artış kaydederek büyümemizi sürdürüyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut müşterilerimizin siparişlerinin artmasıyla ve ilerleyen aylarda bünyemize yeni katacağımız müşterilerimize paralel olarak çalışan sayımızı da çoğaltmaya devam edeceğiz. Öncelikle Edirne olmak üzere, Trakya Bölgesi'nin ekonomisinin canlanmasına ve yeni istihdam sağlanmasına yönelik katkılarımızı sürdüreceğiz.''
     Geçtiğimiz yıllarda, Ürdün'de kurdukları tesisleriyle de Amerikan pazarından, kriz olmasına rağmen, çok ciddi ölçüde siparişler aldıklarını kaydeden Bakır, zor dönemleri yönetici ve işçilerle birlikte büyük bir dayanışma örneği göstererek, yüksek motivasyonla çalışarak aştıklarını da sözlerine ekledi.
     Genel Müdür Bakır, şunları kaydetti:
     ''Dünya pazarlarındaki daralmanın yanı sıra, iç ve dış pazarlardaki talep azalmasına rağmen, yüksek motivasyonlu, eğitimli ve kalifiye çalışanlarımızla yüzde yüz müşteri memnuniyeti sağlıyoruz. Böylece müşterilerimizin tercih sıralamasında rakiplerimizin önüne geçerek, daha çok sipariş almayı başarıyoruz. Bunun temelinde, tüm çalışanlarımızın 'kaliteli ve yüksek adet üretim' bilincine sahip olması yatmaktadır.''
     Bakır, Edirne'de en fazla istihdam yaratan kuruluş olan Modavizyon Edirne'nin, mevcut müşterileri arasında ZARA (İspanya), s.Oliver, Marc'o Polo, More & More, Carl Gross, Benvenuto (Almanya), Banana Republic, Express (Amerika) ve Altınyıldız (Türkiye) gibi dünyanın büyük markaları bulunduğunu sözlerine ekledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde