Krize rağmen istihdama devam

Krize rağmen istihdama devam

Akdoğan, kriz şartlarında bu ay 50 eleman aldıklarını, yıl sonuna kadar bu sayıyı 150'ye çıkaracaklarını söyledi

Krize rağmen istihdama devam
16px
24px
19.10.2008 07:44
ABONE OLgoogle

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Baymak'ın 2010 yılına kadar hedefinin 500 milyon dolar ciro, 150 milyon dolar ihracat olduğunu söyledi. Akdoğan, kriz şartlarında sadece bu ay 50 eleman aldıklarını, yıl sonuna kadar 100 yakın eleman almayı planladıklarını ifade etti.

Baymak'ın Bolu'daki 41. şubesinin açılışında konuşan Akdoğan, Baymak'ın Türkiye genelinde bin 200 bayisi, 2 bin 500 satış noktası ve 450 servis ağı bulunduğu belirtti. Akdoğan, Bolu'ya güçlü yer açtıklarını kaydederek, “Özellikle yoğuşmalı kombi dediğimiz yüzde 100'ün üzerinde verim veren, yüksek verimli kombilerin çok daha büyük pazar payı elde etmesini sağlayacak. Çünkü Baymak'ın yoğuşmalı kombide Türkiye'deki pazar payı yüzde 61'in üzerinde. O yüzden de bu yerde mühendislik açısından, tüketiciyi bilgilendirme açısından yüksek verimli cihazların tanıtılması açısından bir merkez olacak. Hemen her ilde olduğu gibi Bolu'da da lider olmak istiyoruz" dedi.

LİDER POZİSYONDAYIZ

Baymak'ın Türkiye'de hedefleri bulunduğunu ifade eden Akdoğan: “Baymak'ın hedefi olan rakam 2010 senesinde yılda 500 milyon dolar ciro, 150 milyon dolar ihracattır. Krize rağmen bunu gerçekleştireceğimizi söylüyoruz. Şu anda kriz koşullarında sadece bu ay 50 eleman aldık. Yıl sonunda kadar 100 yakın elaman alacağız. Bu hedefe doğru koşuyoruz.”

500 milyon dolar ciro hedefi

Baymak'ın Türkiye'de hedefleri bulunduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, “Biz iki tane yeni fabrika kurduk. Sonuncusunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete aldık. Danimarka ve Fransa'daki ortaklarımıza ait İngiliz ortağımıza ait tesislerin sökülüp Türkiye'ye getirilmesini sağlayarak, böyle bir fabrika açtık.

Başbakanımızın açtığı fabrikadan bir ay içerisinde 2,5 milyon dolarlık ihracat yaptık. Baymak'ın hedefi olan rakam 2010 senesinde yılda 500 milyon dolar ciro, 150 milyon dolar ihracattır. Krize rağmen bunu gerçekleştireceğimizi söylüyoruz. Türkiye genelinde bin 200 bayimiz 2 bin 500 satış noktamız ve 450 servis ağımız var. Bu rakamları her geçen gün artıracağız. Şu anda kriz koşullarında sadece bu ay 50 eleman aldık. Yıl sonunda kadar 100 yakın elaman alacağız. Bu hedefe doğru koşuyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde