Krizdeki BMC için bir kurtuluş formülü bulundu

Krizdeki BMC için bir kurtuluş formülü bulundu

Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen BMC için kurtuluş formülü bulunmaya çalışılıyor.

Krizdeki BMC için bir kurtuluş formülü bulundu
16px
24px
12.10.2013 15:50
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin önemli şirketlerinden BMC bir süredir ekonomik kriz yaşıyor. Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen şirket için bir kurtuluş formülü bulundu.

TMSF, geçmişte Uzanlar’a ait çimento fabrikaları ve KUMAŞ’ta uyguladığı yöntemi BMC’de de kullanacak. Görevlendirdiği bir ekip ile önce şirketin röntgenini çeken TMSF, şimdi yurtiçinde ve yurtdışında bir tanıtım atağına hazırlanıyor.

Kendi alanında yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın en başarılı şirketlerinden biriyken Çukurova Grubu’nun borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen BMC için kurtuluş formülü bulunmaya çalışılıyor.

Şirketin ‘özgül ağırlığını’ hesap etmek için kurduğu uzman ekiple BMC’nin röntgenini çeken TMSF, yakın zamanda şirketi hem yurtiçinde hem de yurtdışında tanıtacak bir reklam atağına hazırlanıyor. BMC’nin pa-zarlanmasında daha önce Uzan’a ait çimento fabrikaları ve KÜMAŞ’ın satışında izlenen pazarlama ve üretim stratejisi uygulanacak.

Ekonomist’ten Aram Ekin Duran'ın TMSF kaynaklarından edindiği bilgilere göre, 17 Mayıs’ta TMSF’ye geçen şirketin mali yapısını düzeltmek için önce bankaların kapısı çalındı. Ancak piyasaya yaklaşık 600 milyon TL borcu olan şirkete hiçbir banka kredi açmaya yanaşmadı. TMSF yetkilileri de BMC’nin stratejik değerini göz önünde bulundurarak, üretimi duran markanın yeniden ayaklanması için Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile işbirliği yapma kararı aldı. Bu kapsamda, BMC’nin 2009’da anlaşıp teslim edemediği zırhlı araç Kirpi’den yeni parti siparişi gündeme geldi. Yeni partinin 500’ün üzerinde Kir-pi’yi kapsayacağı konuşuluyor.

UZAN VE KÜMAŞ FORMÜLÜ

 TMSF kaynakları, bu süreçte izlenecek yolu ‘bir taraftan şirketi satışa hazırlarken, diğer yandan aksayan yönlerini sübvanse ederek ayağa kaldırmak’ olarak tarif ediyor. Çalışanların alacak sorununun Ramazan Bayramı öncesinde bir miktar çözüldüğü, kalan borçların da takvime bağlandığı dile getirilirken, tedarikçilere olan borçların bir an önce ödenmesi için ise üretime başlamanın şart olduğu belirtiliyor. Uzanlar’a ait dokuz çimento fabrikası ve Zeytinoğlu Grubu’na ait Kütahya Manyezit İşletmeleri A.Ş.’nin (KÜMAŞ) satışında hem içeride, hem dışarıda tanıtım atağına geçen TMSF, şimdi aynı yöntemi BMC’de uygulayacak. Hatırlanacak olursa Uzanlar’a ait çimento fabrikaları için uluslararası sektörel konferanslarda tanıtımlar yapılmış, yurtiçindeki ciddi alıcılara ise tesislerin potansiyeline ilişkin ayrıntılı sunumlar gerçekleştirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde