Krizdeki Acun Ilıcalı, TV8'i kime sattı?

Krizdeki Acun Ilıcalı, TV8'i kime sattı?

Uzun süredir TV8'i elden çıkarmak için görüşmeler yaptığı belirtilen Acun Ilıcalı'nın kanalını, Medical Park Hastaneler Grubu'na sattığı ileri sürüldü.

Krizdeki Acun Ilıcalı, TV8'i kime sattı?
16px
24px
11.03.2019 18:03
ABONE OLgoogle

Acun Ilıcalı, 70 milyon dolara satın aldığı TV8'in değerini kısa sürede 400 milyon dolara çıkarmıştı. TV 8'in sahibi ve yapımcı Ilıcalı bir süre önce Sekiz Medya Holding AŞ'deki hisselerinin bir kısmını Doğuş Yayın Grubu'na satmıştı.

SuperHaber'in haberine göre, ağır borç yükünden kurtulmak için atılan bu hamle de TV8'deki krize çare olmadı.  TV8'in patronu Acun Ilıcalı da yapılandırmaya gitmek istiyor

Ilıcalı'nın son dönemde Türkiye'ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. ile görüştüğü de medya kulislerine yansıdı.

Buna göre, Azeri iş adamları, bir ulusal kanal satın almak için kolları sıvadı. Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8'i satın almak için görüşmeler yaptı. Acun Ilıcalı, TV8'de küçülmeye gidiyor

Ilıcalı satışa sıcak baksa da, Global Medya kanalının borç yükü nedeniyle satış görüşmeleri askıya alındı. 

 

SÜRPRİZ TALİP

Azeri sermayesi ile görüşmeler kanalın borç yükü nedeniyle tıkanırken, Ilıcalı'nın medyasına sürpriz bir sektörden talip çıktı.

Acun Ilıcalı'nın son olarak Medical Park Hastaneler Grubu'nun sahibi Muharrem Usta ile el sıkıştığı iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre Acun Ilıcalı ile Medical Park grubu arasında anlaşma sağlanmıştı.

Ancak bu konuda başka iddialar da var. Acun Ilıcalı'ya kanalın satışı için farklı gruplardan teklifler geldi. Medikal Park Grubu da TV8'i satın almak için teklifte bulundu. Ancak anlaşma sağlanamadı.

Acun Ilıcalı'nın kanalına gelen son teklif ise İsviçre merkezli bir holdingden. Maxam Holding TV8'i satın almak için ciddi bir teklif yaptı. Acun Ilıcalı henüz kararını vermedi, ancak satış görüşmeleri devam ediyor.

Maxam Holding ünlü iş adamı Mahmut Karakeçili'ye ait. Kırıkkaleli iş adamı 2016 yılında Lange şirketler grubunu satın alarak Maxam Holding bünyesinde topladı.

Mahmut Karakeçili, Acun Ilıcalı ile el sıkışıp anlaşırsa medya patronu olarak Türkiye'ye dönmüş olacak.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde