Krizde kârını yüzde 60 artırdı

Krizde kârını yüzde 60 artırdı

Ünlü İngiliz futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham, krize meydan okudu.

Krizde kârını yüzde 60 artırdı
16px
24px
12.01.2010 08:43
ABONE OLgoogle

Beckham çiftinin imaj ve reklam haklarını pazarlayan şirketi 'Beckham Brand', 2009 yılında kârını yüzde 60 artırdığını açıkladı.

Bu yıl ABD'de Los Angeles Galaxy takımında ilk sezonunu geçiren David Beckham imzaladığı reklam anlaşmalarıyla dünyanın en çok kazanan oyuncuları arasında yer alıyor. Beckham Brand firması 2008'de 8.1 milyon pound olan gelirini, geçen yıl 9.9 milyon pound'a taşıdı.

Galaxy takımının Beckham'ı kadrosuna kattığı süre içinde 300 bin forma sattığı ve bilet satışlarını ciddi biçimde artırdığı belirtiliyor. Beckham, Galaxy takımının elde ettiği gelirlerden de pay alıyor. Beckham Brand firması Galaxy'den gelen gelirlerin yanı sıra dünyanın en büyük parfüm şirketlerinden Coty'nin Beckham ailesiyle olan anlaşmasından gelen gelirleri bünyesinde topluyor.

David Beckham'ın ayrıca Adidas, Motorola ve Newell Rubbermaid gibi firmalarla olan anlaşmaları da bulunuyor. Buradan gelen parayı ise Footwork Productions şirketi topluyor. Footworks 2008 yılında Beckham'a 9.7 milyon pound ödedi. Beckham'ın yıllık geliri 32.4 milyon euro'yu buluyor.

Milliyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde