Kriz yeni yerinde de yaşatmadı: 80 yıllık Kelebek Korse tamamen kapanıyor

Kriz yeni yerinde de yaşatmadı: 80 yıllık Kelebek Korse tamamen kapanıyor

Beyoğlu’ndaki dükkanını Kurtuluş’a taşımak zorunda kalan Kelebek Korse, müşteri kaybı ve kriz koşulları nedeniyle dükkanı tamamen kapama kararı aldı

Kriz yeni yerinde de yaşatmadı: 80 yıllık Kelebek Korse tamamen kapanıyor
16px
24px
24.09.2018 13:13
ABONE OLgoogle

İstanbul Beyoğlu’nun simgelerinden olan, 6-7 Eylül’de talan edilmek gibi zorluklarla karşılaşmasına karşın 80 yılı geride bırakan Kelebek Korse, 2014’te yürürlüğe giren Borçlar Kanunu nedeniyle 2015’te Şişli Kurtuluş’a taşınmak zorunda kalmıştı.

Kelebek Korse’nin Kurtuluş’taki ömrü de kısa sürdü. Mali sorunlar çeken dükkanın kapısına “Kapatıyoruz-Ne alırsan 10-20-30-40-50 TL” ve “Kapatıyoruz-Maliyetine satışlar” gibi yazılar asıldı.

“Elveda demek zorunda kalıyoruz”

Kelebek Korse’nin sahibi İlya Avramoğlu, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada Beyoğlu’ndaki müşterilerini kaybettiklerini, iki dükkandaki müşteri profilinin aynı olmadığını, bunun ekonomik kriz koşullarıyla birleşmesiyle birlikte dükkanı kapamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Mal alımı yapamadıklarını, satış yapamayınca fiyatları indirmek zorunda kaldıklarını, öyle olunca da dükkanı döndüremez hale geldiklerini aktaran Avramoğlu, “Ne yazık ki bir tarih sona eriyor, bir tarihe elveda demek zorunda kalıyoruz. Ya yılbaşında ya da en geç 2019 Mart ayında kapatmak zorunda kalacağım” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde