Kriz kahini uyardı:Cari açık iyi finanse edilmiyor

Kriz kahini uyardı:Cari açık iyi finanse edilmiyor

Kriz Kahini olarak isim yapan ünlü ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'yi cari açık konusunda uyardı.

Kriz kahini uyardı:Cari açık iyi finanse edilmiyor
16px
24px
26.08.2010 12:23
ABONE OLgoogle

Küresel mali krizlere yönelik başarılı tahminleriyle Kriz Kahini olarak isim yapan ünlü ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'yi cari açık konusunda uyardı. Hürriyet'in haberine göre; Roubini, Türkiye'nin cari açığının bugüne kadar istikrarlı bir şekilde finanse edilmediğini söyledi.

Cari açık geçtiğimiz sekiz ayda büyüdü. Kriz Kahini, bu yıl sonunda açığın gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının yüzde 4.4 olacağını söyledi.

Son zamanlarda Kriz Kahini sıfatından hoşlanmadığını, onun yerine kendisine Bay Gerçek diye hitap edilmesini isteyen ekonomist, müşterilerine geçtiği bilgilendirme notunda, “Cari açıktaki hızlı artış bir sorun olsa da asıl problem finansman kalitesinin her geçen gün biraz daha kötüye gitmesi” dedi.
Roubini, Türkiye'ye gelen net doğrudan yabancı yatırımın da azaldığı görülürken, portföy yatırımları, özellikle de tahviller gibi daha istikrarsız finansman kaynaklarında artış gözlendiğine dikkat çekti.

ABD'YE DE ÇATTI

Aynı zamanda New York Üniversitesi öğretim üyesi olan Roubini, ABD'nin üçüncü çeyrekteki büyümesinin yüzde 1'in altında olacağını belirtti ve ülkenin yeniden resesyona girme ihtimalinin yüzde 40 olduğunu söyledi.

Global Economics adında bir düşünce kuruluşuna da sahip olan ekonomist, Obama yönetiminin ikinci çeyrek büyüme oranlarını aşağı yönde revize edeceğini ve en iyi ihtimalle yüzde 1.2 gibi bir rakam telaffuz edeceğine dikkat çekti.    
 
 
 
 
İSTANBUL - - Önce 1.5 ay içinde 8 kilo, ardından 45 günde 12 kilo daha veren Seren Serengil, üç ayda 80 kilodan 60 kiloya in

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde