Kriz, erkekleri vurdu

Kriz, erkekleri vurdu

Son ekonomik krizde kadınlara oranla işlerini en çok kaybedenler erkekler oldu.

Kriz, erkekleri vurdu
16px
24px
03.03.2010 13:08
ABONE OLgoogle

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, son ekonomik krizde kadınlara oranla işlerini en çok kaybedenler erkekler oldu.

Amerikan Merkez Bankasının New York şubesi tarafından yapılan araştırmada, erkek ve kadın çalışanların sayılarının birbirine yakın olmasına karşılık, krizin başladığı Aralık 2007'den Ocak 2010'a kadar erkek çalışanların yüzde 8,2'si işlerini kaybederken, kadınların sadece yüzde 3,9'u işsiz kaldı.

Ayşegul Şahin, Joseph Song ve Bart Hobijn tarafından yapılan araştırmada, ABD'de İkinci Dünya Savaşı sonrasında işsizliğin azami düzeye ulaştığı Ağustos 2009'de erkeklerde işsizlik oranı yüzde 11 ve kadınlarda yüzde 8,3 olarak tespit edildi.

Araştırmacılar makalelerinde, bu farkın daha çok erkeklerin çalıştığı üretim ve inşaat sanayilerindeki iş kaybından kaynaklandığını belirterek, "Erkekler krizden orantısız biçimde etkilendiler. Buna karşılık ABD'de ilk kez kadın çalışanların sayısının erkeklerinkine yaklaştığı da görüldü" dedi.

Araştırmanın dayandığı ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, Aralık 2007'den Ocak 2010'a kadarki sürede erkek çalışan oranı yüzde 53,5'tan yüzde 52'ye düştü.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde