Kriz çok yakınımızda

Kriz çok yakınımızda

Ekonomik olarak 2008’deki durumun değişmediğini belirten uzmanlara göre tehlike kapıda.

Kriz çok yakınımızda
16px
24px
22.09.2014 05:19
ABONE OLgoogle
Uzmanlar hâlâ yeni bir krizin gelebileceği konusunda uyardı. 2008 krizinin üzerinden 6 yıl geçti, fakat uzmanlar hâlâ yeni bir krizin gelebileceğine dikkat çekti. Financial Times’ın Ekonomi Başyazarı Martin Wolf, 2008 finansal krizden beri küresel finansal sistemin başka bir krizi önlemek için yeterince ilerleme göstermediğini söyledi.

Wolf Yahoo’ya yaptığı açıklamada, “Durumumuz gerçekten değişim göstermedi” diye konuştu. Hâlâ daha fazla borçla büyümeye talebin oluştuğuna dikkat çeken Wolf, borç makinesinin yeniden çalışmaya başladığını dile getirdi.

Makineyi kusurlu bir makine olarak nitelendiren Wolf, yüksek kaldıraçlı ve yüksek derecede birbiriyle entegre finansal kurumlar tarafından para yaratıldığını ifade etti.

Durumun daha kötü bir hale gittiğini vurgulayan Wolf, “Tüm bunlar tehlikenin geldiğine işaret ediyor. Bu şekilde yürütülen istikrarsız bir sisteminiz varsa, krizler kaçınılmazdır” diye konuştu.

J.C. Flowers Üst Yöneticis J. Christopher Flowers da bankacılık sektöründeki aşırı regülasyonlar nedeniyle krizi ufukta gördü. Tüm kuralların kârda zayıflamaya neden olduğunu bildiren Flowers, “Bu gerçek bir kırılganlık. Kimse yüzde 5 getirisağlayan bir sektöre yatırım yapmaz” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde