Kriz, Ülker'in planlarını nasıl etkledi?

Kriz, Ülker'in planlarını nasıl etkledi?

Ali Ülker, gazetecilerin ''hedeflerinizde bir revizyon öngörmüyorsunuz değil mi?'' sorusuna bakın nasıl cevap verdi..

Kriz, Ülker'in planlarını nasıl etkledi?
16px
24px
12.01.2009 13:47
ABONE OLgoogle

Yıldız Holding Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, 5 yıllık planlarının sürekli ilerleyen ve revize edilen bir plan olduğunu belirterek, ''2013 yılı sonuna kadar planımız hazır'' dedi.12 Ocak 2009 12:43
   

Ali Ülker, Ülker Hero Baby'nin yarın Ankara'da faaliyete geçecek püre mama fabrikasının tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''bu, Ülker'in 43. fabrikası olacak. Başka halkalar gelecek mi?'' sorusu üzerine Ülker, bir kaç halka daha beklenmesi gerektiğini ifade ederek, ''çok erken söylemiş olmayalım. Ancak, zannedersem önümüzdeki günlerde birkaç açılış davetimiz daha olacak'' şeklinde konuştu.

Ülker, Yıldız Holding'in hedeflerinde bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine de bebek mamasıyla ilgili yatırımlarını yeni tamamladıklarını ve geleceğe biraz ümitle baktıklarını söyledi.

Ali Ülker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Aslında sanayici, iş adamı olarak geleceğe bakmak esastır. Krizler, tecrübe edindiğimiz, ülkece, milletçe yaşadığımız sıradan olaylar gibime geliyor. Bu seferki çok sıradan değil, daha global boyutta. Yani Türkiye'nin krizi değil, dışarıdan Türkiye'ye ithal gelen bir kriz. Ancak ümit ediyoruz ki geçicidir.

Biz, günü yaşamaktan çok gelecek için, halihazırda ne gerekliyse yatırım ve istihdam alanında, geri kalmamayı hedefliyoruz. Bugün bir ümitsizlik içerisinde olmak, işi yavaşlatmak, gelecek planlarını değiştirmek, yarın bizi geciktirebilir. Stratejilerimizi, politikalarımızı 5 yıl üzerine inşa ediyoruz. 5 yıl içerisinde eğer ekonomide bir daralma, bu kriz dolayısıyla bir sıkıntı yaşanırsa, kısa sürede telafi edilebileceğini öngörmekteyiz.''

Ali Ülker, ''hedeflerinizde bir revizyon öngörmüyorsunuz değil mi?'' sorusuna da, ''Hayır öngörmüyoruz. Türkiye'de 2001 krizinden çıkıldıktan sonra ekonomide çok hızlı bir canlanma oldu. Bizim 5 yıllık planımız sürekli ilerleyen, revize edilen bir plandır. 2013 yılı sonuna kadar planımız hazır'' karşılığını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde