Kriz Google'ı da vurdu

Kriz Google'ı da vurdu

İnternet devi Google da küresel krizden nasibini alan teknoloji şirketleri arasında yer aldı

Kriz Google'ı da vurdu
16px
24px
08.12.2008 10:47
ABONE OLgoogle

Küresel kriz, Google'ı bile etkiliyor. İşten çıkartma yok; ama Google, kendi bünyesindeki hayat tarzını kökten değiştirecek önlemler alıyor.

İnternet devi Google da küresel krizden nasibini alan teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Her ne kadar Google, sağlam yapısı sebebiyle henüz yüzlerce çalışan çıkartma durumuna gelmiş değil; fakat o da kendisine özgü kısıntılara doğru yol alıyor.

Yıkıcı Olmayan Yansıma

Google'daki değişimlerle şirket içinde oluşturulan özel ofis yaşamı tarzı terk ediliyor. Çalışanlara sunulan ücretsiz atıştırma ve kantin konusunda kısıntıya giden Google, işten artmaz dişten artar düsturu çerçevesinde çalışanlarının iş saatlerinin beşte birini kendilerinin sahibi olduğu projelere yönlendirmeleri konusundaki iznini de geri çekiyor. Bundan sonra Google'da çalışma yine bir itibar kaynağı olmaya devam edecekse de eskisi kadar ferah olmayacağı kesin. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde