Kritik toplantı öncesi dolardan tarihi rekor

Kritik toplantı öncesi dolardan tarihi rekor

Güne düşüşle başlayan dolar/TL, uluslararası piyasalarda tansiyonun artması ve Merkez Bankası'nın yarınki kritik toplantı öncesi 3.4161 TL seviyesini görerek tarihi rekorunu kırdı.

Kritik toplantı öncesi dolardan tarihi rekor
16px
24px
23.11.2016 15:19
ABONE OLgoogle

Dolar/TL'de ekonomi yönetiminin alacağı kararlar ve Merkez Bankası'nın yarın sonuçlarını açıklayacağı Para Politikası Kurulu toplantısı ana gündem olmaya devam ediyor.

Dolar/TL, güne başladığı 3.3850'li seviyelerden sonra ilerleyen saatlerde 3.37 seviyesinin altını test etmişti. Kur sonrasında yeniden hareketlendi ve 3.4161 seviyesini görerek yeni rekorunu kırdı. Dolar saat 17.33 itibari ile 3.4145 seviyesinden işlem gördü.

MERKEZ BANKASI'NIN NE YAPMASI BEKLENİYOR?

Cuma günü TL'deki sert değer kayıpları ardından ankete katılan 13 ekonomistin altısı sadeleşme adımını tamamlamak adına politika faizinde 25 baz puanlık "teknik" bir artış yapılacağını öngörürken, bugün 09.00 itibarıyla ankete katılan 19 kurumdan 12'si 25 baz puanlık bir artış öngörüyor.

Bankacılar TCMB'nin Perşembe günü atacağı olası adımların piyasalarda önemli bir belirleyici olacağını kurda her iki yönlü sert dalgalanmaların gerçekleşebileceğini düşünüyorlar.

EKK TOPLANTISI İPTAL EDİLMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında geçen hafta Cuma günü toplanan EKK'nın dün yapılması planlanan toplantısı iptal edilmişti. İptal kararı piyasalarda satış baskısı yaratmış TL'nin gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışma trendini kuvvetlendirmişti.

İLK ZİRVE 18 KASIM'DA YAPILMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında 18 Kasım'da toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK),döviz kurlarındaki hareketliliği ele almıştı.

Cuma günü 16.00'da başlayan ve 4 saat süren Başbakan Yıldırım'ın başkanlığında toplanan EKK Toplantısı'nda ekonominin direncini artıracak reformların hızlandırılacağı, Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı için tedbirler alacağı belirtilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde