Kritik randevu havada ertelendi

Kritik randevu havada ertelendi

Başbakan Yıldırım'ın Pence ile randevusu, Amerikan tarafının talebiyle 9 Kasım sabahına çekildi

Kritik randevu havada ertelendi
16px
24px
07.11.2017 12:56
ABONE OLgoogle

Hürriyet'in haberine göre Başbakanlık yetkilileri, Başbakan'ın uçağının ABD'ye hareketinden sonra yaptıkları açıklamada, görüşmenin Amerikan tarafının talebiyle 9 Kasım sabahı yapılacağını açıkladı. Görüşme yeri ise Beyaz Saray olacak.

Habere göre erteleme nedeni, Asya gezisinde bulunan Başkan Donald Trump'ın Pence'den Texas'ta 26 kişinin öldürüldüğü kilise saldırısı için aynı tarihte düzenlenecek törende kendisini temsil etmesini istemesi.

Görüşme için ilk öngörülen tarih ise yine Çarşamba günü, akşam saatleriydi.

NE KONUŞULACAK?

Başkan Yardımcısı Pence ile yapılacak görüşmelerde, ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerle Suriye, Irak dahil bölgesel konuların yanısıra başta FETÖ, DEAŞ, PYD/YPG olmak üzere terörle mücadele, sığınmacılar meselesi ve vize sorununun çözümü konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor. 

Daha önceki açıklamalarda, "Görüşmelerin, ABD ile bazı konulardaki görüş farklılıklarımızın giderilmesine ve işbirliğimizin ilerletilmesi yönündeki ortak çabaların sürdürülmesine katkı sağlaması hedeflenmektedir." ifadesine yer verildi.

Başbakan Yıldırım'ın Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Washington ve New York’ta kanaat önderleri, Türk ve akraba toplulukları temsilcileri, Müslüman ve Yahudi toplumu temsilcileri, medya mensupları, yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelmesi öngörülüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde