Fenerbahçe, Galatasaray'ı elinden kaçırdı: 0-0

Fenerbahçe, Galatasaray'ı elinden kaçırdı: 0-0

Spor Toto Süper Lig 9. hafta maçında Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Fener 10 kişi kalan Galatasaray'ı yenemeyerek maç 0-0 sona erdi.

Fenerbahçe, Galatasaray'ı elinden kaçırdı: 0-0
16px
24px
22.10.2017 15:49
ABONE OLgoogle

TT Stadı'ndaki mücadeleyi hakem Cüneyt Çakır yönetiyor. Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe daha etkili görüldü. Sarı-lacivertliler Vincent Janssen ile 2 önemli pozisyon yarattı. Hollandalı iki şutunda da çerçeveyi bulamadı. Galatasaray'da 19. dakikada sakatlanan Serdar Aziz'in yerine Latovlevici oyuna dahil oldu. Maç 0-0 eşitlikle son buldu.

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesi, 0-0 berabere tamamlandı.

3. dakikada Belhanda'nın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında oluşan karambol sonrası topu önünde bulan Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı Feghouli'ye bıraktı. Bu futbolcunun şutunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

20. dakikada orta sahadan atılan uzun pasta topu kontrol ederek ceza sahasına giren Gomis'in vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Kameni'de kaldı.

30. dakikada Maicon'un sağdan ortasında, ceza sahasında Belhanda'nın gelişine yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı.

40. dakikada Giuliano ile girdiği verkaç sonrası ceza sahasının sağ çaprazında topu kontrol eden Janssen'in şutunda, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

43. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Janssen'in yaptığı vuruşta, kaleye paralel giden top uzak taraftan oyun alanını terk etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarı

49. dakikada Feghouli'nin soldan ortasında arka direkte Gomis'in indirdiği topa penaltı noktası gerisinde Tolga Ciğerci'nin yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Kameni'nin son anda müdahalede bulunduğu meşin yuvarlak yandan kornere gitti.

68. dakikada Feghouli'nin soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

73. dakikada ara pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Belhanda, kaleci Kameni ile ikili mücadelesinde yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır, penaltı bekleyen Belhanda'yı kendisini aldatmaya yönelik harekette bulunduğu gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve müsabaka 0-0 berabere sonuçlandı.

İLK 11'LER:

Galatasaray: Muslera, Maicon, Serdar Aziz, Denayer, Mariano, Fernando, Tolga, N'Diaye, Feghouli, Belhanda, Gomis
Fenerbahçe: Kameni, Isla, Neustadter, Neto, Hasan Ali, Josef, Ozan, Dirar, Giuliano, Valbuena, Janssen

SARI-KIRMIZILILARDA SERDAR AZİZ KADROYA DÖNDÜ

Galatasaray, son oynadığı lig maçı olan Atiker Konyaspor mücadelesinde Denayer - Maicon ikilisiyle sahaya çıkarken, kısa süreli bir sakatlık yaşayan Serdar Aziz, Fenerbahçe karşısında yeniden formasına kavuştu. Milli oyuncu, Geçtiğimiz hafta ilk 11'de başlayan Latovlevici yerine kadroya dahil olurken, Garry Rodrigues yerine de sakatlığı geçen Tolga Ciğerci tekrardan ilk 11'e döndü.

FENERBAHÇE'DE KAZANAN KADRODAN TEK DEĞİŞİKLİK

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Aykut Kocaman, son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasının ilk 11'inden tek değişikliğe gitti. Kocaman, geçtiğimiz hafta ilk 11'de başlayan Roberto Soldado'nun yerine, yeni transferlerden Vincent Janssen'i tekrardan ilk 11'e dahil etti. Öte yandan Nabil Dirar, mide rahatsızlığı olmasına rağmen bugünkü maçın ilk 11'inde yer aldı.

SON MAÇTA KAZANAN FENERBAHÇE

Galatasaray ile Fenerbahçe, son olarak 23 Nisan 2017'de Süper Lig 28'inci hafta mücadelesinde karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadele, Josef de Souza'nın 90'ıncı dakikada kaydettiği golle 1-0 Fenerbahçe lehine sonuçlanmıştı. Aynı zamanda geçen sezon ligin ilk yarısında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi de sarı-lacivertliler 2-0 kazanmıştı.

İKİ EKİP SÜPER LİG'DE 121'İNCİ KEZ KARŞILAŞIYOR

Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün oynanacak mücadele ile 121'inci kez Süper Lig'de karşı karşıya gelmiş olacak. Oynanan 121 maçın 50'sinde gülen taraf Fenerbahçe olurken, 33 kez Galatasaray kazandı ve 37 maçberaberlikle sonuçlandı. Galatasaray'ın evinde oynanan 60 lig maçında ise 23 kez Galatasaray, 15 kez Fenerbahçe galip geldi. 22 maç ise beraberlikle tamamlandı.

GALATASARAY LİGDE 12 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray'ın ligde oynadığı son 12 maçta galibiyet yüzü görmedi. Geçen sezon ligde oynadığı son 4 maçtan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, bu sezon çıktığı 8 maçta ise 7 galibiyet 1 beraberlik elde etti. Çıktığı son 12 lig maçında 11 galibiyet 1 beraberlik alan Galatasaray, bu seriyle Igor Tudor dönemindeki en uzun galibiyet serisine ulaştı.

U21'DE KAZANAN SARI-LACİVERTLİLER

U21 9'uncu hafta karşılaşmasında, Fenerbahçe, deplasmanda Galatasaray'ı Alper ile Hasan'ın kaydettiği gollerle 2-1 mağlup etti.

ŞAMPİYONLAR TRİBÜNDE

Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncuları TT Arena'da dev derbiyi seyrettiler..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde