Kral dairesi gibi: İşte 52 metrekarelik o emsalsiz yekpare halı

Kral dairesi gibi: İşte 52 metrekarelik o emsalsiz yekpare halı

Yenilenen makama serilen halı, Kocaeli Hereke'de bulunan ve Meclis Milli Saraylar'a bağlı olan fabrikada tek parça olarak dokutuldu. 52 metrekare halının benzeri bulunmuyor.

Kral dairesi gibi: İşte 52 metrekarelik o emsalsiz yekpare halı
16px
24px
18.12.2017 08:17
ABONE OLgoogle

TBMM Başkanlığı’nın, 26. Dönem 1. Devre için hazırlattığı ‘çalışma raporunda’ 52 metrekarelik özel halının fotoğrafları da yer aldı.

Hazırlanan kitabın Başkanlık Makamı bölümünde “Yıpranan mobilyalar, halı, perde ve avizeler yenilenmiştir. Tavana kalemişi süsleme yapılmıştır” denildi.

Yenilenen makama serilen halı, Kocaeli Hereke'de bulunan ve Meclis Milli Saraylar'a bağlı olan fabrikada tek parça olarak dokutuldu. 52 metrekare halının benzeri bulunmuyor. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, kitaptaki makamla ilgili fotoğraflar üzerine soru önergesi verdi.

“KRAL DAİRESİ GİBİ”

Atıcı, “Makam odasının yeni hali, yıllardır kullandığı sade halinden son derece şatafatlı ve kral dairelerini andıran bir görüntüye kavuşmuştur” dedi. Atıcı, şu soruları yöneltti:

“TBMM Başkanı'nın makam odasındaki eşyalar yıpranmadığı halde, tavan ve duvarlar yıkılıp dökülmediği halde neden yenilenmeye ihtiyaç duyulmuştur? Yenileme işlemleri için ne kadar para harcanmıştır? Milletin Meclisi'nde yapılan bu tür harcamalar yakışık alıyor mu?” (Veli Toprak/Sözcü)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde