Kral Selman, Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti

Kral Selman, Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Kral Selman, Erdoğan'ı arayarak teşekkür etti
16px
24px
14.10.2018 23:01
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz telefonda görüştü. Erdoğan ile Kral Selman'ın görüşmesinde, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının aydınlatılması meselesi ele alındı.

Erdoğan ve Selman, Cemal Kaşıkçı olayının soruşturulması çerçevesinde ortak çalışma grubu oluşturulmasının önemini vurguladı.

Selman, ortak çalışma grubu kurmasından dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.

'TÜRKİYE İLE GÜÇLÜ İLİŞKİMİZE KİMSE ZARAR VEREMEZ'

Kral Selman, "Türkiye ile güçlü ilişkimize kimse zarar veremez" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olayın aydınlatılması amacıyla Suudi Arabistan'ın teklifiyle ortak çalışma grubu kurulmasının kararlaştırıldığını duyurmuştu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayif, bazı medya kuruluşlarının Suudi vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması ile ilgili Riyad’a yönelttiği suçlamaların doğru olmadığını belirtmiş ve Suudi hükümetine bu şekilde yapılan saldırıları kınamıştı.

Suudi Arabistan’ın olayın soruşturulması sürecinde ortak uzman grubu ve diğer resmi kanallar üzerinden Türkiye ile işbirliği yaptığını kaydeden bakan Abdulaziz, basın kuruluşlarını doğru bilgileri aktarmaya ve soruşturmayı etkilemeye çalışmamaya çağırmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde