Koza İpek Holding'in 20 şirketinde arama

Koza İpek Holding'in 20 şirketinde arama

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.

Koza İpek Holding'in 20 şirketinde arama
16px
24px
01.09.2015 10:15
ABONE OLgoogle
Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 20'nin üzerinde şirkette arama başlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

ÇALIŞANLAR HOLDİNG BİNASI ÖNÜNDE BEKLİYOR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Koza İpek Holding'e ait 20'nin üzerinde şirkette arama başlatmasının ardından çalışanlar Yenimahalle'deki holding binası önüne geldi. Çevik kuvvet ekipleri holding binası önünde geniş güvenlik önlemleri alırken çalışanların bekleyişi sürüyor.

KOZA İPEK MEDYA GRUBU'NUN MECİDİYEKÖY'DEKİ BİNASINDA DURUM NORMAL

Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.

TGC İPEK MEDYA GRUBU’NA YÖNELİK OPERASYONLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

“Medyaya yönelik operasyonlar la Türkiye’de demokrasi dışlanıyor”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: 

“Basın özgür değil ise toplum özgür olamaz. Ancak Türkiye basın özgürlüğünü engelleyen uygulamalar ve medya kuruluşlarına yönelik operasyonların ülkesi olmaya devam ediyor.

Türkiye seçime giderken, sınırlarımızdaki savaş ihtimali yükselirken kamuoyunu tasarlama oyununun yeniden sahneye konulduğuna bir kez daha tanıklık ediyoruz Son olarak Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo’nun içinde yer aldığı İpek Medya Grubu’na yönelik bir operasyon başlatıldı. 

Medyaya yönelik operasyonlarla Türkiye’de demokrasi dışlanıyor. Geçici iktidarın da gazetecilik mesleğini terörist bir faaliyet, gazetecileri terör suçlusu olarak tarif etme alışkanlığını sürdürdüğünü görüyoruz. 

Hedef göstermeyle, operasyonlarla, baskılarla gazetecilik mesleği engellenemeyecek ve gazeteciler susturulamayacaktır. 

Türkiye’de toplumsal barış, halkın bilgi edinme ve gerçekleri öğrenme hakkı için mücadele eden medyayı susturma girişimlerine artık son verilmesini istiyoruz. 

BAHÇELİ: OPERASYONU TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli , Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak "Uzun zamandan beri Türkiye'de basın üzerinde çok büyük bir baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük tedirginlikler yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır" diye konuştu. 

KILIÇDAROĞLU: OPERASYON İLE İLGİLİ OLARAK HÜKÜMETİ BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEMEYE DAVET EDİYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2015-2016 Adli yılı açılış törenine girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koza İpek Holding'e ait şirketlerde yapılan aramalarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medya grubuna, medyaya, medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti tutarlı dikkatli olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum" dedi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde