Kötü patron adamı 19 Milyar dolar sahibi yapar

Kötü patron adamı 19 Milyar dolar sahibi yapar

19 Milyar Dolara satılan WhatApp'ın kurucusu Facebook'a iş müracaatında bulunmuş ve reddedilmiş..

Kötü patron adamı 19 Milyar dolar sahibi yapar
16px
24px
20.02.2014 13:37
ABONE OLgoogle

Facebook'un mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 19 milyar dolara satın aldığı yönündeki açıklama gündeme bomba gibi düştü. Yahoo'da çalışan Jan Koum, Brian Acton ile birlikte WhatsApp'ı kurdu

WhatsApp kurucularından Brian Acton bugün biraz kendini beğenmiş hissetmek için birden fazla sebep var.

Çünkü Facebook, 19 Milyar dolara aldığı WhatsApp kurucularından Brian Acton'ı geri çevirmiş.

BRİAN ACTİON'UN 2009'DA ATTIĞI TWEET

@ Brianacton Ağustos 2009 tweeted: "Facebook beni geri çevirdi. Bazı harika insanlar ile bağlamak için büyük bir fırsat oldu. Hayatın sonraki macera için bekliyorum.

Acton aynı yıl Jan Koum ile WhatsApp kurdu. 37 yaşındaki Koum Yahoo'da çalıştığı süre boyunca altyapı ve güvenlik mühendisliğinde görev aldı. LinkedIn'deki profilinde belirttiğine göre Koum 1995 yılında MVHS'den mezun olmuş ve San Jose Üniversitesi'ni bitirmeden bırakmış.

İMZALAR FACEBOOK BİNASINDA ATILDI

İmzaların atılacağı gün Facebook binasına Porsche’siylen gelen Koum’un şu anki servetiyse 6.8 milyon dolar. Ortağı Brian Acton’la kafede ve evde geliştirdikleri Whatsapp uygulamasının değeri ise bugün tam 19 milyon dolar!

MARK VE JAN UZUN SÜREDİR ARKADAŞ

Birbirlerini uzun süreden beri tanıyan Mark Zuckerberg ve Jan Koum, imzaları atmak üzere Facebook’un ofisinde buluştu. Forbes’e açıklama yapan Koum, imzaların Facebook ofisinde atılmasının hiçbir sakıncası olmadığını belirtti. Büyük satın almayı Facebook sayfasından duyuran Mark Zuckerberg ise, Koum’la uzun süre arkadaş olduklarına değindi ve ekledi: Jan’ı uzun süredir tanıyorum ve ikimiz de dünyayı daha açık ve bağlantılı yapabilecek vizyona sahibiz. Koum ise hem Facebook hem de Whatsapp adına oldukça mutlu olduğunu belirtti.

FACEBOOK’TAN HIZLI BÜYÜYÜYOR

Aylık 450 milyon aktif kullanıcısı bulunan Whatsapp’a karşılık 2014 sonu itibariyle Twitter’ın 241 milyon kullanıcısı vardı. Whatsapp üzerinden her gün 19 milyar mesaj gönderilirken, hergün 1 milyona yakın yeni kullanıcı uygulamayı yüklüyor.Zuckerberg ise Whatsapp’ın Facebook’tan daha hızlı büyüdüğünü belirtti.

Şirketin şu an 450 milyon aktif kullanıcısı var.

Aralık ayında Koum yaptığı açıklamada şirketin odağında mesajlaşma, yalnızca mesajlaşma olduğunu söylemişti—oyun, reklam, hile yok. WhatsApp, "yolu açmak ve insanların sohbet edebilmesini istiyor."

Patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde