Kötü niyetli bulundu! Bakan Ersoy'a Kissebükü soruları

Kötü niyetli bulundu! Bakan Ersoy'a Kissebükü soruları

Bakan Ersoy’un kendi şirketine yaptığı ek tahsis kötü niyetli bulundu.

Kötü niyetli bulundu! Bakan Ersoy'a Kissebükü soruları
16px
24px
07.01.2019 07:26
ABONE OLgoogle

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, Bodrum Kissebükü Koyu’nun Adalıyalı bölgesindeki otel yatırımı için kendi şirketine 25 dönümlük ek tahsis yapması tepki çekti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. 

Ersoy, bakan olmasının ardından şirketi ETS’yi yasalar gereği devretse de, Adayalı’dan “ilgisini” çekmiyor.   Bakan Ersoy, Kissebükü’nü kendi oteli için imara açtı!

Bölgedeki 95 dönümlük alana Bodrum’daki 4. otelini yapmak isteyen şirket, sivil toplum kuruluşlarının eylemleri ve hukuk mücadelesiyle karşılaşmıştı. Bunun için hazırlanan imar planları yargı kararıyla iptal edilmişti. Ersoy’un projeden vazgeçtiğini açıklamasını bekleyen Bodrumlular ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı 25 dönümlük ek Hazine arazisi tahsisiyle şaşkına döndü.  Bodrumlular, Bakan Ersoy'a tepkili: 5 milyon doları alsın, vazgeçsin

CHP’li Alban, Ersoy’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “Yapılan imar değişikliği sonucu güzelim doğa parçasının talanı ile ilgili Bakanlık koltuğunu kullanarak, şirketinizin yatırımlarını büyüttüğünüz konusunda öne sürülen iddialar hakkındaki görüşleriniz nelerdir” sorularına yer verdi.

Avukat Betül Sümer Cinmen de, 25 dönümlük ek tahsis alanı için hazırlanan 1/25 binlik planlara itiraz edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde