Koton'da hedef, Rusya'da 100 Mağaza

Koton'da hedef, Rusya'da 100 Mağaza

Yılmaz, Rusya’nın Koton için stratejik bir pazar olduğunu belirterek, “Halen 34 olan Rusya’daki mağaza sayımızı 2020 Yılında 100’e yükselteceğiz” dedi.

Koton'da hedef, Rusya'da 100 Mağaza
16px
24px
01.09.2016 15:16
ABONE OLgoogle
Türkiye İhracatçılar Meclisi Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya’nın moderatörlüğünü yaptığı Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kızartıcı, Akdeniz Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kavak, Birleşik Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz’ın katıldığı “Rusya ve Türkiye arasındaki yeni ticaret fırsatları: Gücü Keşfet” başlıklı panelde Türkiye-Rusya arasındaki yeni dönemin ticarete yansımaları tartışıldı.

"Yatırımlarımıza inanç ve güvenle güçlü bir şekilde devam ediyoruz"

Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin küresel arenada gelişmekte olan ekonomiler arasında çok güçlü ve istisnai bir yere sahip olduğunu belirterek, son 10 yıldır sürdürülen istikrarlı büyüme sayesinde 2015 GSYH rakamlarına göre dünyanın en iyi 15. ekonomisi durumunda olduğunu hatırlattı ve “Yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımıza güvenle güçlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

"Rusya, koton için stratejik bir öneme sahip"

Rusya’nın Koton’un yatırım alanları içinde çok değerli ve stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Yılmaz Yılmaz, iki ülke arasında yaşanan kritik süreçte dahi yol haritalarını uygulamaya devam ettiklerini, büyüme adımlarını hiç durdurmadan sürdürdüklerini söyledi. Bu süreçte özellikle gümrükteki işlemlerin artmasıyla bazı sıkıntılar yaşandığını, ancak satışların bu süreçten etkilenmediğine de işaret eden Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, şunları söyledi:

“Türk tekstil üreticileri için önemli bir pazar olan Rusya’da lider markalardan biri olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Koton olarak Rusya’ya inanıyoruz. Büyüyen bir pazar olduğunu biliyor, 143 milyon nüfusu ile perakende pazarı için değerli fırsatlar sunduğunu düşünüyoruz. Rusya pazarı büyürken, biz de bu Pazar içinde büyümek istiyoruz. Bu nedenle yatırımlarımıza devam ediyoruz”

Koton Kids Ekim'de, Koton Jeans Mart'ta açılıyor

Halen 8’i Moskova’da olmak üzere 34 mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Yılmaz Yılmaz, 2016 yılı sonuna kadar 3 ayrı şehirde açılacak 5 yeni mağaza ile toplamda 21 şehirde 39 mağazaya ulaşacaklarını, 2020 yılında ise mağaza sayısını 100’e yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi. Koton’un toplam satışının yüzde 8’ini Rusya’da gerçekleştirdiğini, önümüzdeki 5 yıl içinde bu oranı yüzde 10’a çıkarmayı öngördüklerini belirten Yılmaz Yılmaz “5 yıl içerisinde 500 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz. Bunun için yatırımlara devam ediyoruz. Bu yıl sonu itibarıyla 40 milyon dolarlık yatırım yapmış olacağız. 2021’de bu rakam 100 milyon doları bulacak” dedi.

Yılmaz Yılmaz şunları söyledi:

“Halen Rusya’da yaklaşık bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 5 yıllık planımız doğrultusunda 2 bin kişiyi daha ailemize katacak, 2021’de Rusya’da yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Rusya’da üretim yapmak da yakın dönem planlarımız içinde yer alıyor. Rusya’da üretip, Rusya’da satış yapan bir marka haline geleceğiz. Türkiye’deki gibi kategori mağazaları da açacağız. Kids mağazamızı Ekim’de, Koton Jeans mağazamızı ise Mart ayında Moskova’da açıyoruz. Rusya’daki müşterilerimizin tercihleri, beğenileri ve satın alma alışkanlıklarını yakından takip ediyoruz. Müşteri iç görülerini tespit etmek üzere Rus kökenli ekipleri bünyemize kattık. Uygun fiyat, 30 bin adedi aşan çeşit, Rusya’ya özgü koleksiyon ve ortalama 2 bin metrekarelik ferah mağazalar, Koton’u Rusya’da tercih edilen marka haline getiriyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde