Koton boykotu 147 Milyon kez görüntülendi

Koton boykotu 147 Milyon kez görüntülendi

Adbaint, The Brand Age Dergisi ile birlikte 13 - 30 Ekim 2019 aralığını baz alarak hazırladığı raporda, sosyal medya kullanıcılarının Koton’daki personel boykotuyla ilgili paylaşımlarını ve konuşmalarını analiz etti.

Koton boykotu 147 Milyon kez görüntülendi
16px
24px
04.11.2019 14:15
ABONE OLgoogle

Kötü çalışma koşullarına karşı bir araya gelen Koton çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik seslerini bir süredir sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

Yaptırımlardan çekindikleri için anonim bir kimlikle sosyal medya aracılığıyla şikayetlerini ve taleplerini dile getiren çalışanlar, önce benzer problemleri çok sayıda çalışanın yaşadığını fark etti ve ardından “#KotonBoykot”, “#KotonluysakKeder” ve “#Kotonlularhakkınıarıyor” hashtagleri ile tepkilerini dile getirerek kamuoyunun dikkatini çekti. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının yanı sıra ünlü isimlerin de destek verdiği boykotta, iddialara göre Koton direnişini destekleyen sosyal medya hesaplarının paylaşımlarını beğenen çalışanlar marka tarafından neden gösterilmeden işten çıkarıldı. Fatih Altaylı: Koton’u tebrik ediyorum! Türk halkına sendikayı hatırlattınız...

Rapora göre, Koton tartışmalarıyla ilgili sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımların adedinin 59 bini aşkın olduğu görülüyor. Tüm paylaşımların potansiyel görüntülenme sayısının ise 147 milyonun üzerinde olduğu belirleniyor.

Konuşmaların içerikleri incelendiğinde negatif yorumlar %51 iken, pozitif içerik olmadığı görülüyor. İçeriklerin %49’unu ise olumlu-olumsuz herhangi bir yargı içermeyen nötr paylaşımlar oluşturuyor. Paylaşımları %41 oranında kadın, %59 oranında erkek kullanıcıların yaptığı görülüyor.

13 – 30 Ekim aralığında;
Olayla ilgili toplam konuşulma: 59.417+

Olayın potansiyel erişim hacmi: 147.092.170+
Pozitif bahsedilme: %0

Negatif bahsedilme: %51

Nötr bahsedilme: %49 Koton’da işçi kıyımı! Sosyal medyada boykot başladı

En Çok Kullanılan Hashtagler

Kullanıcıların sosyal medyada boykota dair en çok kullandığı etiketler şu şekilde sıralanıyor:

#KotonBoykot 36.000+

#KotonluysakKeder 10.227+

#MekanaSendikaGeldi 7.100+

#kotonlularhakkınıarıyor 4.700+

#koton 2.100+

#ProtestoEdiyorum 1.500+

#HaksızlıkKOTONDA 600+

Paylaşımların Cinsiyet Dağılımı

Kadın: %41

Erkek: %59

Konuyla ilgili paylaşımların yapıldığı mecralar incelendiğinde, konuşmaların tamamına yakınının %99.6 ile Twitter’da, geri kalan %0.4’lük kısmın ise haber sitelerinde olduğu belirleniyor.

Sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarında en çok öne çıkan konular Koton boykot, Koton işçileri, Mekana sendika geldi olurken; paylaşımlarda en sık kullandıkları kelimelerin ise AVM, boykot, sendikalı, tazminatsız, mücadele olduğu görülüyor.

Etkili Kullanıcılar

Sosyal medya kullanıcıları arasında Koton boykotu ile ilgili en çok etiketlenen, yaptığı paylaşımlar en çok etkileşim alan ve krizin hacmini etkileyen hesaplar sırasıyla @kotoniscileri, @tezkoopissndk, @kaansekban, @barisatay, @ridvanbu, @erkbas, @haluklevent olarak öne çıkıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde