Köşk’ün ‘limuzin verelim’ teklifini neden reddetti

Köşk’ün ‘limuzin verelim’ teklifini neden reddetti

Rusya Devlet Başkanı Putin için Çankaya Köşkü’nden özel bir istekte bulunulduğu ortaya çıktı.

Köşk’ün ‘limuzin verelim’ teklifini neden reddetti
16px
24px
04.12.2012 08:25
ABONE OLgoogle

BEL rahatsızlığı nedeniyle ertelenen Türkiye ziyaretini bugün gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Putin için Çankaya Köşkü’nden özel bir istekte bulunulduğu ortaya çıktı. Köşk’ün, “limuzin verelim” jestini kibarca reddeden Kremlin, beli rahatsız olan Putin için özel tasarlanmış limuzini Moskova’dan getirdi.

Uçakla getirildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ekim ayında kendi kullanımı için satın alınan Mercedes marka limuzini Putin’in kullanımı için tahsis etmek istedi. Yapılan jesti memnuniyetle karşılayan Kremlin protokolü Putin’in belinden rahatsız olduğunu belirterek, koltuğu Putin için özel olarak tasarlanmış limuzinin kullanılması talebinde bulundu. Köşk de bu özel durumu anlayışla karşılayıp olur verince Putin’in özel limuzini Moskova’dan uçakla getirildi.

Çelik duvar örüldü

Putin’in İstanbul ziyaretinde yakın koruma görevini Cumhurbaşkanlığı Koruma Şubesi üstlendi. Putin’in güvenliğini 15’i çok yakın olmak üzere 60 Köşk koruması sağladı. Putin’in limuzini Köşk’ün Chevrolet Suburban marka zırhlı 3 cipi tarafından kuşatıldı. Cipler İstanbul trafiğinde olası bir saldırıya karşı çelikten bir duvar görevi üstlendi.

29 Ekim’de kullanmıştı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni limuzinini ilk kez 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kullanmıştı. Gül, Mercedes limuzini ile Hipodrumdaki törenlere gelerek makam otosunu görücüye çıkarmıştı. Gül, yeni makam aracı ile ilk kez bir lidere jest yaptı.

Ümit Çetin/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde