Köşk'te ilk sansür: Bu gazeteciler yasaklı

Köşk'te ilk sansür: Bu gazeteciler yasaklı

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından Çankaya Köşkü’nden ilk akreditasyon engeli geldi.

Köşk'te ilk sansür: Bu gazeteciler yasaklı
16px
24px
28.08.2014 14:24
ABONE OLgoogle
Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından Çankaya Köşkü’nden ilk akreditasyon engeli geldi. Zaman ve Bugün gazeteleri, Samanyolu TV, Kanatürk, Bugün Haber TV, Cihan Haber Ajansı gibi medya kuruluşları, cumhurbaşkanlığı devir-teslim törenlerini takip için Köşk kapısından içeriye alınmadı

Erdoğan, bugün TBMM’de mazbata alıp, yemin ederek resmen 12. Cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan’ın Abdullah Gül’den görevi devralması için Çankaya Köşkü’nde yapılacak törenlere ise bazı medya kuruluşlarından muhabir, kameraman ve foto muhabirleri ‘talimat geldiği' gerekçesiyle alınmadı.

Köşk’deki programları takip için gelen bazı gazetecilere, koruma ekipleri tarafından önce çalıştıkları basın organları soruldu. Ardından listelerden isimlerinin olup olmadığı kontrol edildi. Olacaklardan habersiz Çankaya Köşkü kapısına gelen bazı gazeteciler, görevlilerin engellemesi ile karşılaşınca şaşkına döndü.

Uzun yıllar Çankaya Köşkü'ndeki etkinlikleri takip eden Zaman ve Bugün Gazeteleri, Samanyolu TV, Kanaltürk ve Bugün Haber kanalları ile Cihan Haber Ajansı muhabirleri ve kameramanları ise Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin “Talimat böyle" sözleri üzerine kapıdan içeriye alınmayıp, girişleri engellendi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde