Köşk istedi, Türköne istifa etti

Köşk istedi, Türköne istifa etti

“Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” açıklamasından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isteği üzerine istifa etti.

Köşk istedi, Türköne istifa etti
16px
24px
06.01.2012 17:25
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Gül’ün; Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atadığı Mümtaz’er Türköne, görevine başladıktan sonra “Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” açıklamasından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isteği üzerine istifa etti.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliğine atadığı Mümtaz’er Türköne, görevine başladıktan sonra “Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” açıklamasından rahatsız olan Cumhurbaşkanı Gül’ün isteği üzerine istifa etti.

Atatürk Yüksek Kurumu’na istifa dilekçesini dün ileten Türköne, istifa gerekçesini “Bu süreçte özellikle eleştirel aklın, eleştirilerimin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’na da Türkiye’deki tartışmalara da katkı sağlayacağını düşünmüştüm. Kurumun ve Cumhurbaşkanlığı makamının haksız yere yıpranmasına sebep olmamak için istifa ettim” diye açıkladı.

Türköne, atandıktan sonra çeşitli basın-yayın organlarında Atatürkçülüğün bağnazlık olduğunu, Atatürkçü düşüncenin özgür ve eleştirel düşünceyi engellediğini savunarak “Atatürkçü olmayı hakaret sayarım” demişti.

Edinilen bilgeye göre Türköne’nin Atatürk’e hakarete varan açıklamalarına tepki gösteren yurttaşlar geçen hafta yaşama geçirilen “Cumhurbaşkanına Sorun” uygulaması aracılığıyla konu hakkındaki şikâyetlerini Cumhurbaşkanı Gül’e iletti. Yurttaşlar, Gül’e Atatürk’e hakaret eden bir kişiyi Atatürk Yüksek Kurumu’na atamasına tepki göstererek, Türköne’nin görevden alınmasını talep etti.

Köşk şikâyetleri dikkate aldı

Türköne’nin yaptığı açıklamalardan rahatsız olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yurttaşlardan da konu hakkında çok sayıda şikâyet gelmesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’e Türköne’nin istifa etmesi için talimat verdi. Türköne Köşk’ten gelen tepki üzerine dün Atatürk Yüksek Kurumu’ndan istifa etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde