Köşk devrede: Kılıçdaroğlu'nun Gül'e iki şartı

Köşk devrede: Kılıçdaroğlu'nun Gül'e iki şartı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifle ilgili Kılıçdaroğlu ile görüştü..

Köşk devrede: Kılıçdaroğlu'nun Gül'e iki şartı
16px
24px
13.01.2014 11:28
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Çankaya Köşkü'ne davet etti.

Gül'ün davetine ilk yanıt CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

'İki şartımız var'

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifle ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'nu davet etmişti.Kılıçdaroğlu, Gül ile görüşme sonrası açıklama yaptı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Demokrasi tarihinde önemli olay. Şu anda parlamentoda HSYK ile ilgili anayasa teklifi görüşülüyor. Demokrasinin gelişmesini, yargının bağımsızlığını savunan bir partinin genel başkanı olarak endişelerimizi Cumhurbaşkanımıza aktardık. Görüş tartışılıyor.

"İKİ MADDE SUNDUK"

Biz TBMM'de görüşülen HSYK yasa teklifinin geri çekilmesi ve siyasi iktidarın yolsuzluk soruşturmalarına engel olunmaması gerektiğini ilettik.

"KENDİ VİCDANININ EMRİNDE OLAN YARGI İSTİYORUZ"

Yargı teminatını güçlendirmek istiyoruz. Yarrgının bağımsız ve tarafsız olmasını istiyoruz. Bizim görüşümüz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun birbirinden ayrılmasıdır. Kendi vicdanının emrinde olan yargı istiyoruz bunları aktardım.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde